Lea Overgaard betragter sin altan som et ekstra rum i sin toværelses lejlighed. Allerede i marts måned er der grønt på altanen, hvor hun opholder sig mest muligt. Bo Godt har fået Lea Overgaards gode råd til, hvordan du gør altanen forårsklar.

I boligkarreen fra 1936 på Amager er der to altaner på alle lejlighederne. Det er små altaner, Lea Overgaards mindste er på 1m2 og den ’store’ er på 1,5m2.

”Mange har en ide om, at altanen skal have en vis størrelse, før man kan bruge den. Folk vil gerne have større altaner, fordi de tror, de ikke kan bruge dem til noget, når de har den her størrelse”, forklarer Lea Overgaard.

I de ti år, hun har boet i sin toværelses lejlighed, har hun altid brugt sine altaner, men det er først de sidste fem år, at hun er gået all-in for at skabe en grøn og humlebivenlig altan. Lige så snart den værste vinter er forbi, bruger hun altanen på daglig basis. Den lille altan kalder hun ’køkkenhaven’, det er her, hun dyrker jordbær, ærter og friske krydderurter. På den store altan har hun en bænk, et træ og et væld af blomster.

”Man kan virkeligt få meget ud af lidt plads”, forklarer hun.

”Altanen er et rum for mig, ligesom soveværelset, køkkenet og stuen. Vi bruger den både forår, sommer og efterår. Lejligheden føles meget mindre om vinteren.”

Gennem årene har hun lært at sine erfaringer om, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør.

”Altanen starter fra nul hvert eneste år. Det kan både være sjovt og irriterende. Det sjove er, at man kan lære af sine noter fra året før: hvad fungerede, og hvad fungerede ikke. Sidste år forsøgte jeg mig med stauder. Jeg har købt clematis og blåregn for at se, om det kan noget. Det vokser videre, så jeg ikke skal starte helt fra nul næste år. ”