Jo mindre mad, du smider ud, jo mere sparer du. Men det kan være svært at finde ud af, hvad man gør med et slattent salatblad, om man må spise kålen, selvom den har skiftet farve eller hvilke grøntsager, der skal opbevares på køkkenbordet og ikke i køleskabet.


Mindre madspild er blevet et slagord, de fleste kender.

Måske går du op i at bruge dine rester for at spare på madbudgettet. Måske er du mere drevet af at være klimabevidst.

Men uanset motivationen, så står den madspildsbevidste forbruger tit med de samme dilemmaer: Hvordan får man madvarer til at holde længst muligt, og hvad kan man bruge de sidste slatne rester til? Hvilke madvarer kan fryses ned og hvor længe kan de holde på frost?

I dag findes der heldigvis mange forskellige steder, du kan finde råd og vejledning til den optimale udnyttelse af madvarerne i dit køleskab.

Du kan google specifikke råd på nettet eller konsultere Stop Madspilds hjemmeside.

Du kan også gøre det, som 150.000 andre danskere har gjort, og downloade den gratis app ’For resten’, som er udviklet af Forbrugerrådet Tænk.

I app’en kan du finde forskellige kategorier af madvarer, fx grønt, mejeriprodukter eller kød & æg.

Under hver kategori finder du diverse madvarer, som alle er beskrevet i detaljer i forhold til korrekt opbevaring, brug og med links til opskrifter. Bo Godt har gennemgået app’en og fundet konkrete gode råd inden for fire kategorier: