Emner
Mød Alex, der er født med Downs syndrom, og som bor alene blandt ældre og studerende i Valbyholm, hvor alle har gavn af hinanden.
Da hun blev enke, blev hun nødt til at skifte den store villa ud med en lejlighed. Oprydningen tog 2,5 år. Pensionist Karen Bressing opfordrer andre til at flytte i tide.
Vi skal blive bedre til at huske den ældre generation, mener 19-årige Amar Khalil. I sin fritid læser hun historier højt for demente og seniorer for at knytte bånd mellem unge og ældre.
Hanne Hesthaven fra Sundparken har uddannet sig til demensven for bedre at passe på sine naboer med demens. Hun opfordrer andre til at gøre det samme.
Sammen med ponyerne Per og Phoenix tager Sophie Klint rundt på sjællandske bosteder for at sprede glæde og gode minder.
Fast husleje og en vicevært giver overskud til at skrive, mener Lena. I hendes krimier er det de søde gamle damer, der slår ihjel.
Snakketøjet står aldrig stille, når de cykler rundt i Ribe.
Ruth Jørgensen på 84 år har en mission: Hun vil rydde Esbjergs gader for ALLE cigaretskodder.
Bente Nis-Hansen har fundet nye fællesskaber og en tryg seniorbolig i Viborg.
Trods sin høje alder er Jytte mere frisk end de fleste og bor stadig i egen bolig. Hør hende fortælle hemmeligheden bag sin høje alder.
Se den inspirerende historie om 87-årige Jens Jørgen, der trods modstand har formået at anlægge vilde naturområder på sit ældrecenter.
Bent Eilskov Knudsen er folkepensionist, men trækker hver dag i arbejdstøjet og maler kældre.
Det kan for nogle stadig være forbundet med tabu og tøven, når de bliver tilbudt eller foreslået en rollator.
”Så gammel og dårligt gående er jeg da ikke”, tænker du måske. Men faktisk er der ingen grund til at skamme sig over en rullende hjælper.
Egentlig kunne han have været gået på pension allerede, da han var sidst i 60'erne. Men Peter var slet ikke klar.
Danmarks ældste beboerdemokrat hedder Jens Peter Sørensen. Han bor på Sejs Plejecenter ved Silkeborg og har oplevet mere end de fleste i sit liv. Blandt andet to pandemier og to verdenskrige.
I Lundtoftegade i København har Movia nedlagt busstoppestedet. Se i videoen, hvilke udfordringer det har skabt for områdets beboere.
0,7 procent for mange kriminelle har gjort, at Solbakken i Odense nu er en ”hård ghetto”. Se beboeren Birte Ottosen fortælle, hvorfor hun mener, at det er helt forkert.
Fællesskabet og omsorgen for hinanden er en kæmpe styrke ved det almene, siger den 90-årige Judith Jeppesen, der hamrer med stokken på hoveddøren, hvis hun har brug for hjælp.
For mange er corona-krisen ved at være fortid. Det gælder ikke Grethe Strømberg fra Husum-Vænge. Hun lever stadig isoleret og føler sig ensom. For hende er krisen langt fra slut.
For 16 år siden flyttede Hanne Heilmann fra stort hus til almen lejlighed. Hun valgte TV'et fra og fællesskabet til, og er i dag 'super-frivillig'.
Coronakrisen skaber nye relationer. Vivi og Anne Marie er blevet gode venner over telefonen. De er begge gode til at snakke, og så snart de får lov, vil de mødes og tale videre.
Elin Torp Jensen voksede op på landet. Men elsker at bo i højhus.
Dansk Arbejder idrætsforbund (DAI) og BL har et tilbud til danske boligforeninger.
Hver fjerde dansker imellem 50 og 64 år vil flytte fra huset og bo til leje, de fleste i en boligforeningen. Samtidig er der i dag enorm interesse for seniorbofællesskaber, men efterspørgslen er langt større end udbuddet.
Ruth og Steen Clemmensen flyttede fra en 270 kvm. stor villa i Vissenbjerg på Fyn til Korskærparken i Fredericia. I deres nye liv som lejere føler de sig mere frie og nyder den lette adgang til kultur, natur og fællesskab.
Omkring 800.000 danskere er anslået til at have problemer med ¬hørelsen. Men der er hjælp at hente, hvis du ufrivilligt kommer til at genere din nabo med tv-støj.