Video: Poul kører ud med mad til kriseramte familier

06. mar 2022

Video: Poul kører ud med mad til kriseramte familier

Når familier står i en svær situation på grund af sygdom, kører Poul fra Det Kærlige Måltid ud med gratis mad til dem. Se den rørende video.

Foto: Andreas Holm Hansen

Foto: Andreas Holm Hansen

En gang imellem sker det, at en familie pludselig får trukket tæppet væk under sig, sådan at hele verden ramler.

Trafikuheld, pludselig sygdom eller uønsket tab af barn er blot nogen af de tragiske hændelser, der kan udløse en sådan livsomvæltende situation.

Det er i sådanne tilfælde, at Poul fra Vangen i Nørresundby træder til.

Han er frivilligt bud hos Det Kærlige Måltid i Aalborg, hvilket betyder, at han kører ud med gratis måltider til kriseramte familier.

"Det er barske skæbner, jeg kommer ud til. Typisk børnefamilier ramt af kræft eller anden midlertidig livstruende sygdom," siger han.

Heldigvis kan mad mere end at mætte. Når Poul leverer aftensmåltider til familierne, leverer han også en hjælpende hånd i hverdagen.

Se i videoen, hvilken glæde Poul bringer hos både børn og voksne. 

Måltider der gør en forskel

I otte uger sørger Det Kærlige Måltid for mad uden beregning til familier ramt af akut livstruende sygdom eller traume. Familierne får fire hovedmåltider, samt dessert. Derudover får den syge også en nærende suppe. 

Her er det frivillige unge, der over to dage om ugen tilbereder og pakker maden til de tilmeldte. Herefter er det så Pouls ansvar at få det bragt ud til de pågældende familier, sådan at de i den kriseramte periode ikke skal tænke på at lave mad familien.

”Jeg gør det, fordi jeg har overskud til det. Jeg mener nemlig, at overskud forpligter”, siger Poul.

”Forhåbentlig er jeg med til at gøre hverdagen bare en smule lettere for dem. Samtidig bringer det mig også en masse glæde for slet ikke at tale om de nye venskaber, jeg har fået mig i Det Kærlige Måltid”.

Frivillige kræfter

Måltidstasker indeholder altid en bred palette af sunde og nærende måltider. Alt lige fra klassiske retter som tarteletter med høns i asparges til veganske karryretter er at finde på Det Kærlige Måltids menukort.

Det er dog ikke kun varme aftensmåltider, der følger med i måltidstaskerne. Også et håndskrevet kort med en personlig hilsen fra en af køkkenets frivillige unge er at finde i tasken.

Det fortæller Anika Nørager, der er daglig leder og frivilligkoordinator i Aalborg.

”Vi oplever, at familierne bliver utrolig glade for kortene. Ofte sender de også et kærlig svar retur, hvor de udtrykker deres taknemmelighed”.

”Forhåbentlig er det hele med til at give familierne mere overskud. Når de ikke skal handle ind og bruge tid på at lave mad, får de forhåbentlig mere tid til at passe på hinanden og holde sammen i den svære situation, de befinder sig i”, siger Anika Nørager.

Det Kærlige Måltid

Det Kærlige Måltid er en nonprofit organisation, hvor unge frivillige i fællesskab laver farverige, nærende og velsmagende måltider til familier i Aarhus og Aalborg kommune ramt af akut livstruende sygdom eller traume.

Projektet er baseret på frivillig arbejdskraft og finansieres ved hjælp af donationer, fonde og samarbejdspartnere.

Det er typisk unge frivillige, der producerer maden, som modtagerne får i 8 uger.

Himmerland Boligforening støtter blandt andet organisationen og er således med til, at der forsat kan laves mad til kriseramte familier.  

Læs mere om projektet her, samt hvordan du selv kan hjælpe til: https://detkaerligemaaltid.dk/