Video: Morten var hjemløs i 12 år, men spiller stadig bold med de hjemløse

12. mar 2022

Video: Morten var hjemløs i 12 år, men spiller stadig bold med de hjemløse

Foto: Lars Græsborg Mathiasen

Foto: Lars Græsborg Mathiasen

I godt 12 år var Morten Wilhelsen hjemløs. En tilværelse, der var præget af misbrug, hårde nætter udendørs og usikkerhed om, hvor den næste nat skulle tilbringes. 

I dag har Morten fået sin egen bolig. En rummelig lejlighed, han kalder sit hjem. Men i det hjem, er det fællesskab og de relationer han havde på gaden, ikke med. Så dem finder han på asfalten, når bolden triller hos OmBold.

"Jeg hygger mig med det. De her gutter har været gennem det samme som mig. De kender til det," som den 53-årige Morten Wilhelsen selv siger det.

Vi er hos Game på Vesterbro, en gammel fabrikshal, der er ombygget til indendørs aktivitetscenter for blandt andet gadefodbold. Råbene rammer det høje loft, mens solens vintertynde stråler strækker sig gennem de skrå vinduer i taget.

"Jeg vil gerne vise jeg kan være med, selvom jeg næsten er dobbelt så gammel som de fleste herinde. Jeg drømmer om at komme med til VM til sommer, det er sgu mit mål," griner Morten inden han bliver lidt mere alvorlig, da spørgsmålet går på de private mål:

"Jeg vil have kontakt til mine børn igen. Dem har jeg ikke set i lang tid. Jeg kan sgu ikke forlade denne jord, hvis ikke det sker," siger han, mens øjnene spejder forbi de boldkæmpende spillere inde på banen.

Morten mistede kontakten til sine tre børn da han blev hjemløs. Nu håber han at den faste bolig og det skrinlagte misbrug af alkohol og stoffer kan være med til at bane vejen for en genetablering af den tabte tråd. 

For at komme nærmere det mål holder Morten sig frisk. Fire gange om ugen træner han fodbold på asfalten på Vesterbro. Det gør godt for fysikken, der har været presset efter de hårde år på gaden, men også for psyken, når han gennem fodbolden får det fællesskab og venskab, der styrker det mentale helbred. Og giver drømmene et ekstra lag:

"Jeg drømmer sgu om at vinde en EuroLotto, så jeg kan købe en fodboldhal til de her gutter!", som Morten selv siger det.

Læs mere om OmBold her - og se hele videoen med Morten herunder: