Video: Emil gør Nakskov renere - ét skilt ad gangen

26. mar 2022

Video: Emil gør Nakskov renere - ét skilt ad gangen

Foto: Lars Græsborg Mathiasen

Foto: Lars Græsborg Mathiasen

Han triller ikke just, men drøner afsted gennem den smukke, gamle havneby ved den sydlige vandkant på Lollands vestligste spids.

Cyklen hedder Brumbassen, Emil sidder ved styret og tramper i pedalerne, og i kassen foran er der spande, koste og andet grej, han bruger til sit arbejde.

Emil Krogh Petersen er Nakskov Skiltevasker. En titel og et prædikat, han helt selv har opfundet og gjort sig fortjent til.

"Jeg er autist og kunne ikke finde et arbejde, der passede til mig. Så så jeg en video med en fyr i England, der kørte rundt og vaskede skiltene i hans hjemby - og så tænkte jeg, at det ville jeg også prøve. Så det gjorde jeg."

Der gik ikke lang tid før Emils skiltevaskeri begyndte at vække opsigt og snart havde han også fået lavet sin egen Facebook-side, hvor han postede billeder af de skilte han vaskede - før og efter.

"Jeg fik mange gode kommentarer fra folk i byen. Også politiet, som blev glade for at jeg havde gjort nogle skilte foran stationen rene," smiler Emil stolt. Den slags meldinger har givet ham mod på mere - meget mere.

Blandt andet kæmper Emil indædt for at få den gamle Langelands-færge Frigg tilbage til byen, når den næste år skal pensioneres. Det har han også lavet en Facebook-side for - og fået en del opmærksomhed i de lokale medier omkring.

Det startede med en spand og en kost. I dag har Emil udvidet sit grej til den seje elcykel, som han fik af en kammerat og som efter en konkurrence på Facebook-siden fik navnet Brumbassen. 

"En brumbasse kommer jo ind i et område og gør det pænt og fuld af liv", som Emil selv husker begrundelsen for netop det navn.

Og siden vi optog videoen med Emil, har det lokale erhvervsliv gået i samlet flok om at sponsorere en smart "tuk-tuk" knallert, så han kan komme tørskoet rundt i Nakskov!

Mød Emil og se, hvordan han gør Nakskov renere - ét skilt ad gangen - i videoen her: