Sådan tjekker du dit elforbrug

10. mar 2022

Sådan tjekker du dit elforbrug

Hvornår bruger du mest strøm? Følg dit forbrug time for time – og overvej om du skal ændre rutiner.

Foto: Bo Godt

Foto: Bo Godt

Mange af os betaler en høj elpris på de tidspunkter af dagen, hvor mange andre også bruger strøm. Derfor kan det give god mening at få et overblik over, hvornår du selv bruger mest strøm. Måske kan du flytte noget af dit strømforbrug til tidspunkter, hvor prisen er lavere.

Alle elkunder kan følge deres eget forbrug time for time. De fleste kan se det hos deres elselskab. Det bør du tjekke først, fordi elselskaber også tit viser, hvad strømmen koster på forskellige tidspunkter af døgnet.

Men nogle elselskaber henviser kun til den offentlige portal eloverblik.dk. Her kan du også se dit forbrug time for time, men ikke prisen. Den skal dit elselskab oplyse.
 

Sådan gør du:

1. Log ind med NemID på eloverblik.dk.

2. Du lander på en side med nummeret på din elmåler. Klik på tre små grønne søjler.

3. Tre søjler viser nu de sidste 3 års forbrug – og ved at klikke videre på dem, kan du se dit forbrug time for time.

4. Kan du ikke se dit forbrug? Nogle elkunder skal selv skrive nummeret på elmåleren (Målepunkts-ID) og en webkode den første gang. Dem får du hos dit elselskab.

 

Dyrest ved spisetid

Din elpris afhænger af, om du har fastpris eller flexpris. Hvis du har flexpris, er strøm dyrest, når mange bruger løs. Det er om dagen og især i tidsrummet 17:00-20:00. Prisen falder typisk lidt om eftermiddagen, og den er ofte lavest sent på aftenen og om natten. Derfor kan det for eksempel give god mening at bruge tørretumbler på et tidspunkt, hvor prisen er lav, hvis det ikke generer naboer.

Dit eget elselskab kan oplyse, om du har fastpris eller flexpris – og hvad det koster.

Du kan også læse mere om fastpris og flexpris på strøm her.