Hvad kan du selv gøre for at spare på el-forbruget

09. mar 2022

Hvad kan du selv gøre for at spare på el-forbruget

Ved at ændre nogle få vaner, kan du nemt spare på elregningen. 

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

I den seneste tid er det blevet markant dyre at bruge el, og der er ikke meget, som tyder på, at elpriserne falder foreløbig.

Bo Godt har samlet nogle simple råd til, hvordan du kan spare på strømmen i hverdagen:

1. Sluk for apparater, som står på standby. Mellem 10 og 15 procent af en husstands elforbrug bruges på standbyfunktionen.

2. Fyld vaske- og opvaskemaskinen helt op, og vask tøjet ved en lavere temperatur Undgå at bruge tørretumbler, hvis du har mulighed for at tørre tøjet udenfor.

3. Læg låg på gryderne, når du laver mad, og brug mindre vand, når du koger æg, kartofler m.m. Hvis du koger kartofler i 1-2 dl vand i stedet for at fylde gryden op, reducerer du elforbruget med 30 procent. Det kan også betale sig at have de rigtige gryder til det rigtige komfur. Bunden på gryder og pander skal være plane for at udnytte varmen optimalt.

4. Hvis du forvarmer en ovn i forbindelse med bagværk eller madretter, kan du overveje muligheden for at lave flere retter, mens ovnen alligevel er varm.

5. Sluk for lyset, når du ikke bruger det, og brug LED-pærer i alle lamper. Udnyt dagslyset. Flyt arbejds-, læse- og legepladser hen til vinduet. De fleste husholdninger kan spare 15-20 procent på elforbruget til lys, uden at det går ud over kvaliteten.


Følg godt med i jeres elforbrug: Alene det at blive bevidste om forbruget kan betyde, at man kan skære overflødigt forbrug væk. De fleste el-udbydere tilbyder selvbetjeningsløsninger med overblik over udviklingen i ens forbrug.