Sommerens bedste spareråd

30. jun 2022

Sommerens bedste spareråd

Lige nu mærker vi alle de høje priser på el, varme og benzin. Få de bedste tips til sparer på energien i sommermånederne. Det er både godt for miljøet og din pengepung.

Foto: Illustration: Energistyrelsen

Foto: Illustration: Energistyrelsen

Vi mærker alle konsekvenserne af usikkerheden omkring energiforsyningerne til Europa. Det har gjort priserne for energi historisk høje. Det koster os dyrt. Og det har gjort os endnu mere motiverede for at spare på energien end normalt.

I en ny kampagne sætter Energistyrelsen fokus på relevante spareråd i hver sæson og ruster os til at gøre noget her og nu. For spareråd er i høj grad sæsonbaserede, og det kan gøre en stor forskel for din varme- og elregning at fokusere på en håndfuld aktuelle råd – hvad end det er højsommer eller fyringssæson, og hvad end du bor i hus eller lejlighed.

Selvom højsommeren ikke er den mest energislugende sæson på året, er der stadigvæk betydelige energibesparelser at hente. Du kan med fordel følge de fire råd og spare på sommerens energiforbrug allerede nu.

 

Tag kortere varme bade

Gør dine varme bade kortere. 1 m3 vand koster ca. 75 kr. – varmt vand koster det dobbelte for mange. Hvis du korter 5 af familiens ugentlige brusebade ned fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5000 kr. om året.

Brug tørresnoren

Brug tørresnoren i haven, i gården eller tørrestativet på altanen. Så får tørretumbleren og dit strømforbrug en pause. For det kan koste dig omkring 2.500 kr., hvis du har en C-mærket tørretumbler, der får lov at køre fire gange om ugen hele året.

Brug strømmen, når den er billigst

Prisen for strøm skifter hele tiden og den er typisk billigst om natten. Så du kan ofte spare på elregningen ved at lade strømmen arbejde, mens du sover. Og vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling på SparEnergi.dk.

Afkobl apparaterne derhjemme inden ferien
Sluk apparater og maskiner på kontakten, inden du tager på ferie. Så sluger de ikke strøm, når du alligevel ikke er hjemme. Især ældre apparater og apparater tilsluttet internettet kan have et højt standby-forbrug.

SparEnergi.dk kan du se endnu flere spareråd. Her kan du også få gratis rådgivning af Energistyrelsens rådgivningstjeneste.