Video: Tasha og Qasim griner af fordomme om Vestegnen

10. jan 2022

Video: Tasha og Qasim griner af fordomme om Vestegnen

Er alle fra Vestegnen kriminelle? Tasha og Qasim reagerer på fordomme om deres hjem.

Foto: Andreas Holm Hansen

Foto: Andreas Holm Hansen

Fordom: "Det er farligt i boligområderne på Vestegnen".

Tasha Brogård og Mohammed Qasim griner højt af de fordomme, omverdenen knytter til deres hjem i Albertslund.

Begge er de 16 år og opvokset i almene boligområder på Vestegnen. De er ikke bange for at skyde fordomme om deres hjem ned. Eller bekræfte dem.

”Fordi mange har set Terkel i Knibe, tror de automatisk, at alle fra Albertslund har et jernrør i baglommen. Eller at vi er kriminelle, kun drikker RedBull og alle sammen er Brøndby-fans”, siger Tasha Brogård.

Mohammed Qasim er enig. Han læser på gymnasiet og er ”ikke med i kriminelle bander, ikke utryg i sit boligområde og bestemt ikke Brøndby-fan":

"Jeg er vokset op i Albertslund uden nogensinde at tænke på, at her skulle være mere utrygt eller mere kriminelt end andre steder i landet”, siger han og griner.

Bo Godt præsenterede Tasha Brogård og Mohammed Qasim for nogle af de fordomme, der knytter sig til Vestegnen. Hør deres sjove svar i videoen.

Fakta: ”Stemmer fra Lunden”

Sammen med to andre unge albertslundere er Tasha Brogård og Mohammed Qasim værter på podcasten “Stemmer fra Lunden”, hvor de inviterer lyttere ind i deres hverdag i Albertslund.

Projektet er søsat af Albertslund Boligsociale Center (ABC), hvor fire unge albertslundere har modtaget undervisning i journalistisk formidling, interviewteknik og demokratisk deltagelse.

Du kan finde og lytte til podcasten her: https://apple.co/3JIiDDA