Video: Kunstneren Henrik gør utrygge tunneller børnevenlige

05. feb 2022

Video: Kunstneren Henrik gør utrygge tunneller børnevenlige

Henrik Abel er træt af dystre gangtunneller - så han udsmykker dem med smukke dyr, sådan at børn og ældre tør færdes der.

Foto: Andreas Holm Hansen

Foto: Andreas Holm Hansen

Kunstneren Henrik Abel har i tunnellerne ved boligafdelingen Stjernen på Frederiksberg sluppet en hel zoologisk have løs.

Over 200 vilde dyr har han udsmykket gangtunnellerne med, så børn og ældre nu igen tør gå igennem dem.

”I mange år skyndte folk sig igennem, fordi der var så uhyggeligt. Men nu fortæller beboerne mig, at de finder tunnellerne trygge og varme. Det må jo betyde, at jeg har jeg gjort mit job godt nok”.

Det var Henrik Abel selv, der tog initiativ og spurgte sin boligafdeling om lov til at forvandle de mørke tunneller til mere oplevelsesrige rum.

Et år tog det ham at blive færdig med at udsmykke alle tunnellerne ved sit hjem. 

Sidenhen er der ikke blevet tegnet en eneste graffitistreg på væggene, hvilket Henrik Abel har en god forklaring på, hvorfor:

”Man behøver ikke at lave forbud mod graffiti og sådan noget. Man skal bare lave noget pænt fra starten, så gider idioterne ikke at spraymale over det”, siger Henrik Abel.

”Hvis man laver noget, folk gider kigge på, bliver det ikke griset til”.

Henrik Abel har tegnet hele sit liv.

Gennem årene er det blevet til opgaver hos alt fra Disney til landets mere kuriøse blade. 

”Engang var jeg tegner på Anders And-bladet samtidig med, at jeg tegnede erotiske historier til Ugens Rapport. Det var ret kontrastfyldt, da jeg den ene dag lavede søde Disney-historier og den næste dag lavede hardcore voksentegneserier”, siger Henrik Abel.

Hans kunstværk i boligafdelingen Stjernen henvender sig dog til alle aldre. Særligt børn nyder at gå på opdagelse i hans værk og finde nye, sjove tegninger.

Se resultatet af arbejdet i tunnellerne i videoen.

Fakta: Her finder du tunnellerne

Bebyggelsen Stjernen ligger ved Nordre Fasanvej og Åboulevarden på Frederiksberg i København. Afdelingen drives af FFB, Frederiksberg Forenede Boligafdelinger.

Trænger din boligafdeling til at blive frisket op af Henrik Abels kreative hånd, så tager han gerne sit malergrej under armen og aflægger jer et visit.

"Jeg skulle gerne cykle rundt til hele Danmark og pynte, hvor der kunne være brug for det", siger han.

Skriv til anh@bl.dk for kontakt til Henrik Abel.  

​