Video: Kenneth gik fra hooligan og rocker til uddannelse og job

19. feb 2022

Video: Kenneth gik fra hooligan og rocker til uddannelse og job

I Korskærparken i Fredericia har de succes med at få folk i arbejde. Det er 32-årige Kenneth Larsen et levende bevis på.

Foto: Lars Græsborg Mathiasen

Foto: Lars Græsborg Mathiasen

”Jeg var en bandit i min ungdom”.

Kenneth Larsen er ærlig om sin fortid. Fordi den netop er det: fortid. Han var hooligan og en del af rockerbandemiljøet. Han havde en plettet straffeattest, havde ingen uddannelse og sad fast i kontanthjælpen.

Det ændrede sig, da han under aktivering i Medborgerhuset i Korskærparken kom i snak med ansatte fra jobcentret. Der ville de normalt ikke befinde sig, men fordi kommunen sammen med andre aktører på området havde bestemt, at man ville have ”fremskudt” jobindsats i Fredericia, kom samtalerne til at ske. Og de fik stor betydning for Kenneth og hans karriere.

Jobcentrets ansatte kunne vise ham vejen til en uddannelse som dørmand og siden vagt, som han netop nu er i gang med.

”De fik mig til at tænke længere, end jeg selv havde gjort”, som Kenneth selv siger det.

I dag er han i gang med grunduddannelsen som vagt og drømmer om at blive hundevagt.

”Af alle vagtformer, er det den, der tiltaler mig mest.”

I dag bor han med sin kæreste og deres to små børn i Korskærparken i Fredericia. Et boligområde, der i efteråret fik positiv opmærksomhed for netop at være foregangsområde indenfor indsatsen med at få flere folk i arbejde. Læs mere om det her:

Kenneth har i dag ren straffeattest. Hans karriere ind i vagtverden er på skinner og vejen væk fra passiv forsørgelse er lagt via uddannelse og job.

”Jeg kunne ikke have klaret det uden deres hjælp. Det var lige det, der skulle til. Selvfølgelig også med en indsats fra min egen side, for hjælpen hænger jo ikke bare på træerne. Man skal også selv gøre sit for at komme videre.”

Se Kenneths fortælling i videoen her: