Sådan får du adgang til MitID fra din computer

16. feb 2022

Sådan får du adgang til MitID fra din computer

Ejer du ikke en smartphone, når du skal have adgang til MitID, så er der heldigvis hjælp at hente. Du kan nemlig også gå på MitID fra en computer.

Foto: Simon Jeppsen

Foto: Simon Jeppsen

Snart er det slut med det velkendte NemIDs nøglekort. NemID bliver nemlig til MitID. Når vi har hørt om det nye MitID, så har der primært været fokus på MitID-appen til telefoner, men der er heldigvis også andre løsninger til MitID, du kan nemlig også gå på MitID fra en computer.

Du kan bestille en gratis kodeviser eller kodeoplæser via MitID.dk eller på Borgerservice, når du opretter dit MitID. 

MitID kodeviseren er en lille let, elektronisk enhed, der viser en engangskode, når du trykker på en knap. Engangskoden skal du indtaste, når du logger ind og godkender med MitID, fx hvis du skal overføre penge i din netbank, se dine skatteoplysninger eller købe ind på nettet.

MitID kodeviser (Foto: MitID)

Du får MitID kodeviseren tilsendt med posten. Der kan gå op til 15 dage, før du modtager den. Alternativt kan du hente den i borgerservice. 

Bestil en MitID kodeviser her

Besked via net-/mobilbank eller i Digital Post

Overgangen fra NemID til MitID foregår i perioden fra oktober 2021 til sommeren 2022.

Du vil, når det er din tur, modtage en besked fra din bank.

Beskeden får du enten via net-/mobilbank eller i Digital Post – og ingen andre steder. Kommer der en besked på mail / SMS eller får du telefonopkald fra nogen, der påstår at være fra for eksempel Digitaliseringsstyrelsen, MitID-supporten, Borgerservice eller banken, og som beder dig om at udlevere koder og brugernavn eller lignende, er det rent fup, som du IKKE skal reagere på det.

På digitaliseringsstyrelsens hjemmeside kan du læse meget mere om det nye MitID

MitID på mobil

Du kan få MitID app på de fleste android-telefoner eller på iPhone 7 og nyere (skal være opdateret til mindst iOS 12).