Video: 72-årige Allan har selv indsamlet tonsvis nødhjælp til Ukraine

09. apr 2022

Video: 72-årige Allan har selv indsamlet tonsvis nødhjælp til Ukraine

Allan Fisker er lidt af en legende i Gellerup, hvor han har boet i mere end 30 år. De kalder ham "klunsernes konge" og det er der en god grund til.

Foto: Lars Græsborg Mathiasen

Foto: Lars Græsborg Mathiasen

Vi møder Moussa på trappen, da vi er på vej ud til Allans cykel. De to kender ikke hinanden, men Moussa kender til Allan. Det gør de fleste i Gellerup.

"Han er guld værd," udbryder han, da han ser Allan. Moussa bor i samme opgang og ved, hvor meget Allan Fisker betyder for området.

"Hvis alle opgange i området havde en Allan, ville det være rigtig, rigtig godt".

Allan smiler og rødmer lidt, men må efterhånden være vant til at få ros og hæder. For den tidligere arbejdsmand, der voksede op i Grindsted, har boet i Gellerup i mere end 30 år og etableret sig som lidt af en legende. 

Han bliver kaldt "klunsernes konge" fordi han har indsamlet tonsvis af kasseret tøj, sko, legetøj, køkkensager og meget andet og doneret det hele til godgørende formål. Således har han på egen hånd stået for etableringen af et børnehjem i Letland og nu sender han busfulde af sager til de krigsramte flygtninge fra Ukraine.

"Det er mit liv. At gøre noget godt for andre," som han selv siger.

 

Jeg kan sagtens finde tøj til 700 kr. Sidste år fandt jeg tre dyre Canadian Goose jakker, som jeg sendte til Ukraine. Det er utroligt, hvad folk smider ud.
Allan Fisker

Allan Fisker har haft forskellige kælderrum i Gellerup, hvor han har opmagasineret de mange ting han klunser fra containergårde i området. Ting, han henter på sin trofaste cykel, der i dagens anledning har meldt pas med et par bøjede eger, der har sendt den på værksted. Og det er pudsigt nok i et tidligere cykelværksted, at Allan nu har fået tildelt et stort lokale, hvor han opbevarer en skov af genstande, værktøj og dimser.

"Det er bedre at have system i rodet, end rod i systemet" står der på et skilt på væggen. Et motto, Allan klukker lidt af, mens han viser skuffer med skruer, beslag, elpærer og meget andet frem. Kaseret, men samlet op af klunsernes konge. LIgesom så meget andet.

"Jeg kan sagtens finde tøj til 700 kr. Sidste år fandt jeg tre dyre Canadian Goose jakker, som jeg sendte til Ukraine. Det er utroligt, hvad folk smider ud," siger Allan Fisker om sine mange fund.

Gellerups ukronede klunser-konge har rundet de 72 år, men har ingen planer om at skrue ned for farten. På spørgsmålet om, hvor længe han vil blive ved kommer svaret prompte: "Så længe jeg kan!"