Skal du have boligstøtte tilbage? Tjek din e-Boks nu

07. sep 2021

Skal du have boligstøtte tilbage? Tjek din e-Boks nu

Udbetaling Danmark begyndte sidste weekend på den årlige regulering af boligstøtten. Pensionister står bagerst i køen.

Foto: Simon Jeppesen

Foto: Simon Jeppesen

Fik du for lidt i boligstøtte sidste år, bør du tjekke din e-Boks nu. I sidste weekend regulerede Udbetaling Danmark boligstøtten for de første 100.000 boligstøttemodtagere.

Det vil sige, at de har regnet på, om de fik det rigtige beløb i boligstøtte sidste år. Eller om de skal betale boligstøtte tilbage eller have penge ind på kontoen. Brevet er kun sendt ud til dem, der fik boligsikring i 2020. Det gælder for eksempel lønmodtagere.

Når du har modtaget brevet fra Udbetaling Danmark, kan der gå op til tyve dage, før pengene ruller ind på kontoen. Sådan er det, fordi en klagefrist er lagt ind i forløbet.

Længst ventetid for pensionister

Er du kontanthjælpsmodtager, skal du vente til d. 9.-10. oktober, før du får et brev i din digitale postkasse. Mens pensionister skal vente længst tid på reguleringen. For dem sker det sidste weekend i oktober. Det har en teknisk forklaring, der har at gøre med, at et andet it-system regulerer pensionen.

Til gengæld kan du som pensionist glæde dig over, at du i langt de fleste tilfælde får det beløb, du har krav på i forvejen.

Der går især kludder i boligstøtten, hvis du er tilkaldevikar, honorarmodtager eller har haft skiftende ansættelser i løbet af året.

Tjek din årsopgørelse nu

Selvom det er for sent at rette i din årsopgørelse, er det en god ide at tjekke, om din arbejdsgiver har indberettet din indtægt korrekt.

 

Når du har modtaget brevet fra Udbetaling Danmark, kan der gå op til tyve dage, før pengene ruller ind på kontoen.

Se årsopgørelsen lige her og husk at klage til SKAT, hvis der er fejl. På den måde sikrer du dig, at Udbetaling Danmark har en korrekt årsopgørelse, når de skal regulere boligstøtten.

Har du styr på årsopgørelsen, undgår du at ende bagest i køen til reguleringen. Det er også vigtigt løbende at holde øje med, om Udbetaling Danmark har de rigtige oplysninger om din egen og hele husstandens indtægt. Det gør du lige her.

Og bare rolig: Selvom du skulle finde forkerte tal i din årsopgørelse, kan du varme dig ved, at gennemsnittet for tilbagebetalinger af boligstøtte lyder på blot 1.500 kroner.

Og seks ud af ti beboere skal hverken punge ud eller have penge tilbage, når boligstøtten bliver efterreguleret.

Har du ret til boligstøtte?

Har du en lav indkomst og bor du i en lejebolig med eget køkken, kan du måske få boligstøtte. Udbetaling Danmark kigger blandt andet på din husleje, din indkomst og på, hvor mange I bor under samme tag, når de beregner din boligstøtte.

Du kan selv se, hvor meget du cirka kan få i boligstøtte lige her. Det kræver ikke NemID.

Boligsikring og boligydelse?

Boligsikring og boligydelse er i bund og grund to navne for det samme skattefrie tilskud til din husleje.

For folkepensionister og førtidspensionister efter gammel ordning (før 2003), bliver boligstøtten kaldt for boligydelse.

For alle andre grupper bliver boligstøtten kaldt for boligsikring. Pensionister får som regel en højere ydelse end andre grupper.