Video: Brian fik uventet hjælp, da han mistede alt i en brand

04. nov 2021

Video: Brian fik uventet hjælp, da han mistede alt i en brand

Brian Andersen blev reddet ud af sit brændende hjem, men han mistede alt, hvad han ejede. Heldigvis kom hjælpen fra en uventet kant.

Foto: Andreas Holm Hansen

Foto: Andreas Holm Hansen

Takket være en heroisk indsats fra naboen, mistede Brian Andersen ikke livet, da han blev fanget i flammerne i sin lejlighed. Til gengæld mistede han alt andet.

”Fordi jeg ikke havde en røgalarm og en forsikring, mistede jeg simpelthen alt”, siger Brian Andersen.

Det var mens, Brian Andersen tog sig en uskyldig lur på sofaen, at et defekt askebæger startede branden. Og da han ikke ejede en røgalarm, opdagede han først flammerne, da det var for sent.

”Ikke engang det tøj, jeg var iført, overlevede flammerne. Havde det ikke været for mine naboer, der har doneret en masse nye ting, så ville jeg ikke eje noget som helst”, siger han.

I dag opfordrer Brian Andersen alle han kender til at anskaffe sig en røgalarm og en forsikring. For som han siger, så er det ikke alle, der kan være så heldige at have naboer, der både redder ens liv og hjælper en med at komme på fode igen:

”En røgalarm og en forsikring er to små ting, der ikke koster alverden. Til gengæld kan de redde dit liv og alt, hvad du ejer”, siger han.

Se i videoen, hvordan nabofællesskabet i Ewaldsbakken i Esbjerg har været med til at give Brian Andersen livet tilbage.