Sanne og Tina laver pakkekalendere til patienter med ondt i sjælen

29. nov 2021

Sanne og Tina laver pakkekalendere til patienter med ondt i sjælen

Tina Kvist oplevede at være indlagt på psykiatrisk afdeling i julen. Nu laver hun sammen med sin mor pakkekalendere til andre, der skulle opleve at være indlagt i december.

Foto: Andreas Holm Hansen

Foto: Andreas Holm Hansen

Julen er for nogle den hyggeligste tid på året. For andre er den et helvede.

Tina Kvist er psykisk syg, og hun har tidligere måtte tilbringe julen i ensomme rammer som indlagt på psykiatrisk afdeling i Aarhus.

”Det er utrolig trist at sidde på en psykiatrisk afdeling juleaften og tænke på, hvordan alle andre er hjemme ved deres familier. Så synker man endnu længere ned i et sort hul”, siger Tina Kvist.

I dag har Tina Kvist fået det bedre, og sammen med sin mor Sanne Holgaard ønsker hun at gøre julen mere udholdelig for patienterne på psykiatrisk afdeling.

”Bare en et øjebliks lykke kan være positivt, når man er psykisk syg”, siger Tina Kvist.

"Derfor laver vi nu pakkekalendere til alle indlagte på AUH, sådan at juletiden bliver lidt nemmere at komme igennem”.

Hele året bruger Sanne Holgaard og Tina Kvist på at indsamle og dernæst pakke kalendergaver i deres hyggelige kælderrum i Søndervangen.

Bo Godt tog med Sanne Holgaard og Tina Kvist ud på AUH for at aflevere de sidste af årets pakkekalendere. Se den rørende overdragelse af kalenderne.

Pakkekalender AUH

I alt 7 psykiatriske afdelinger på AUH samt Psykiatriens Hus får tildelt pakkekalendere af Sanne Holgaard og Tina Kvist.

Hver kalender indeholder 24 pakker, der hver dag trækkes lod om blandt patienterne.

Pakkerne består primært af hygiejneartikler, da patienterne på psykiatriske afdelinger ofte indlægges akut og ikke har tid til at medbringe personlige ejendele.

Har du lyst til at støtte pakkekalenderen eller blot lære mere om den, kan du kontakte Sanne og Tina på pakkekalenderauh@gmail.com