Skal du flytte? Nu kan du ændre boligstøtten med få klik

10. maj 2021

Skal du flytte? Nu kan du ændre boligstøtten med få klik

Ventetiden på boligstøtte kan nu blive kortere for de omkring 50.000 beboere, der hvert år flytter fra en lejebolig til en anden. Udbetaling Danmarks nye it-løsning gør det nemmere at flytte.

Foto: Simon Jeppesen

Foto: Simon Jeppesen

Hvert år er omkring 50.000 beboere på boligstøtte blevet mødt af besværligt it-system, når de skulle flytte fra en lejebolig til en anden.

Først skulle de stoppe deres boligstøtte på den gamle adresse. Bagefter skulle de sørge for at ansøge om boligstøtte på den nye adresse.

Det har indtil nu været et langt forløb, hvor beboerne skulle starte forfra med en ny blank ansøgning om boligstøtte hver gang, de flyttede ind i en ny lejebolig.

Nu har Udbetaling Danmark fået en ny it-løsning, der skal gøre processen både nemmere og mere effektiv. Med få klik kan du fremover både stoppe boligstøtten på den gamle adresse og ansøge om boligstøtte på din nye adresse. Det bedste er, at du kan se frem til en kortere ventetid på boligstøtte, når du flytter.

Sådan søger du om boligstøtte

På borger.dk vælger du Flyt din boligstøtte til ny adresse. Udbetaling Danmark har allerede de vigtigste oplysninger om din husstand og jeres samlede indkomst. Sker der ændringer, skal du selv indtaste de nye oplysninger i ansøgningen om boligstøtte. Det kan være, at dine børn flytter hjemmefra eller måske er du blevet skilt.

Flytter du til en almen lejebolig, har systemet som regel allerede styr på din husleje på den nye adresse. Det beløb har de fået af dit boligselskab, hvis det er en del af Huslejeregistret. Og det er langt de fleste selskaber.

 

Boligstøtten bliver betalt forud den første hverdag i måneden. Det vil sige, at du altid får udbetalt din boligstøtte for den kommende måned.

Udfylder du ansøgningen i god tid og med de rigtige oplysninger, kan du få boligstøtte allerede dagen efter, du er flyttet ind i din nye bolig. På Din Boligstøtte har Udbetaling Danmark oprettet en statusside, hvor du kan følge med i, hvornår du kan forvente svar på din ansøgning. Her kan du også få overblik over, om ansøgningen er udfyldt korrekt.

Søg med det samme

Ventetiden på at få behandlet ansøgningen kan vare op til syv uger. Men hvis du søger om boligstøtte allerede den dag, du får den nye lejekontrakt, får du hurtigere pengene. Udbetaling Danmark går i gang med at behandle din ansøgning i det øjeblik, du trykker på send-knappen.

Boligstøtten bliver betalt forud den første hverdag i måneden. Det vil sige, at du altid får udbetalt din boligstøtte for den kommende måned.

Har du læst med hertil uden udsigt til en flytning, kan du glæde dig over, at Udbetaling Danmark også har tænkt på dig og andre i samme situation. I starten af 2022 bliver der indført flere nye it-løsninger, der skal gøre det mere simpelt for alle boligstøttemodtagere. Det gælder både dem, der bliver boende under samme tag de næste mange år – og dem, der skal i gang med at søge om boligstøtte for første gang. 

Sådan skærer du ventetiden ned

Du kan få boligstøtte på din nye adresse allerede dagen efter, du er flyttet ind i din nye bolig. Det kræver blot, at du ansøger så snart, du har fået din nye lejekontrakt – og at du udfylder ansøgningen korrekt.

Følg med i behandlingen af ansøgningen på statussiden på Din Boligstøtte.

Hvad er boligstøtte?

Boligstøtte er et skattefrit tilskud til huslejen, som du selv skal søge om på borger.dk. Du kan søge om boligstøtte, hvis du bor i en lejebolig med eget køkken.

Som regel bliver boligstøtten udbetalt direkte til boligorganisationen, der sørger for at trække beløbet fra din husleje.

Du får et brev fra Udbetaling Danmark, der forklarer, hvordan lige præcis din boligstøtte bliver udbetalt.