Nu kan du hente dit gule sundhedskort ned på mobilen

01. jun 2021

Nu kan du hente dit gule sundhedskort ned på mobilen

Nu kan alle få det velkendte gule sygesikringskort som app på mobiltelefonen. App’en giver adgang til offentlige sundhedsydelser.

Foto: Jonas Skovbjerg, Ritzau/Scanpix

Foto: Jonas Skovbjerg, Ritzau/Scanpix


I hælene på det digitale kørekort og coronapas er det gule sygesikringskort blevet digitalt. Sundhedskort-appen lanceres præcis 50 år efter, at det ved lov blev besluttet, at danskerne skulle medbringe et bevis for retten til at modtage offentlige sundhedsydelser.

Den nye sundhedskort-app er et frivilligt supplement til det gule sundhedskort, så du skal beholde dit fysiske sundhedskort – også efter at du har downloadet appen.


Illustration: Digitaliseringsstyrelsen

Hvis du har børn under 15 år, kan du også automatisk se dine børns sundhedskort i appen.

”Sundhedskort-appen er endnu et eksempel på, at digitalisering gør hverdagen lettere for danskerne. I dag har vi altid vores mobiltelefon på os, og med Sundhedskort-appen er man sikker på altid at have sit eget og børnenes sundhedskort lige ved hånden, når man skal til lægen, på apoteket eller ned og have taget en coronatest,” fortæller sundhedsminister Magnus Haunicke i en pressemeddelelse.


Behold det gule kort

Selvom sundhedskortet nu kan hentes som en app, opfordres borgerne fortsat til at beholde det fysiske kort.

I en overgangsperiode kan du opleve, at der er steder, hvor du ikke kan aflæse sundhedskortet via appen. Det kan fx være klinikker, som anvender magnetstribelæser eller har en aflæser, som ikke kan aflæse mobilskærme. Derfor er det en god idé, at du medbringer dit fysiske sundhedskort, hvis du er i tvivl om aflæseren hos fx din læge kan aflæse sundhedskortet via appen.


På sigt er det meningen, at du skal kunne vælge mellem Sundhedskort-appen og det fysiske sundhedskort, så Sundhedskort-appen kan være med til at reducere antallet af fysiske udstedte kort.

Fakta:

  • Hent appen, hvor du normalt henter apps til din telefon ved at søge efter Sundhedskortet:

    Hvis du bruger iPhone, kan du hente appen i App Store
    Hvis du har en Android-telefon, kan du hente appen i Google Play

  • Sundhedskort-appen er, ligesom det fysiske gule sundhedskort, gyldig dokumentation for retten til modtage offentlige sundhedsydelser i Danmark.

  • For at kunne bruge Sundhedskort-appen skal du have bopæl i Danmark, være i sikringsgruppe 1 eller 2 samt have NemID.

  • Stregkoden i Sundhedskort-appen indeholder dit CPR-nummer.

  • Sundhedskort-appen bygger videre på platformen og infrastrukturen fra Kørekort-appen. Etablering af Sundhedskort-appen er gennemført inden for et aftalt fællesoffentligt budget på 10 mio. kr. fordelt på 6 mio. kr. til udvikling, 2,7 mio. kr. til personaleudgifter og 1,3 mio. kr. til øvrige omkostninger som fx sikkerheds- og tilgængelighedstest samt informationsmateriale.

Fordele ved Sundhedskort-appen:

Med Sundhedskort-appen kan du automatisk se dine børns sundhedskort i appen frem til, at børnene er fyldt 15 år. 

Dine oplysninger bliver automatisk opdateret i appen, hvis du fx skifter adresse, læge eller får nyt efternavn. 

Du kan spærre Sundhedskort-appen via borger.dk, hvis du mister din mobiltelefon. 

Du kan ringe direkte til din læge ved at trykke på lægens telefonnummer i appen.