Dianas bedste råd til at spare på madbudgettet

11. jun 2021

Dianas bedste råd til at spare på madbudgettet

Dianas familie på 2 voksne og tre børn lever for 3800 kroner om måneden til både indkøb og lidt købe-pizza af og til. Se hendes bedste råd.  

Foto: Diana Futtrup/Canva

Foto: Diana Futtrup/Canva

Hvem: Diana Futtrup, 24 år, Skive, læser til socialrådgiver på andet år

Familie: Kæresten Martin, der arbejder som pædagog på bosted, og deres tre drenge: Noah på fire år og de enæggede tvillinger Valdemar og Benjamin på to et halvt år.

Hvor: Diana Futtrup deler ud af sin sparerejse på instagramprofilen: @spare.mor

 

1. Køb 'Stop-madspild'-produkter

"Fordi det er tæt på sidste udløbsdato, kræver det foodprepping, så du skal lave mad af det med det samme, men du behøver ikke spise det med det samme, du skal bare omdanne det til noget, du kan fryse ned.

Mange ting kan også bare fryses ned, som de er, f.eks. fløde. Når det er på udsalg til 4 kr. til jul, køber jeg altid 10 liter hjem, som jeg fryser ned i mindre portioner. Det er helt klart noget, man sparer mange penge på."

Læs mere om Dianas 'foodprepping' - Lav mad en gang om ugen.

 

Mange gider ikke bruge kræfterne på at se hvilke tilbud, supermarkederne giver, men tit kan det godt betale sig
Diana Futtrup

2. Bag dit eget brød

"Lige præcis rugbrød kan ikke betale sig, det kan du købe søndag eller mandag morgen i Føtex, hvor det er sat ned. Men alt andet brød kan betale sig."

 

3. Brug supermarkedernes apps

"Mange gider ikke bruge kræfterne på at se hvilke tilbud, supermarkederne giver, men tit kan det godt betale sig. Det er loyalitetsapps og plusapps, dvs. Bilka+, Netto+ og Føtex+ m.m. Der får man tit kuponer eller ting, du kan få gratis."