Milles opskrift: Mad til 4 personer for 18 kroner

13. jan 2021

Milles opskrift: Mad til 4 personer for 18 kroner

Kig på madbudgettet, hvis du vil strække pengene eller spare op.   

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

Når der er få penge, eller man hellere vil bruge pengene på at spare op, så er madbudgettet det rigtige sted at kigge hen.

Det mener Mille Skjold Madsen, der er grundlægger af Økonomista, hvor hun holder foredrag om privatøkonomi. 

Hun har mand og to børn og familien ved, hvordan man strækker pengene.

Én ting, der har sænket familiens madbudget meget, er at spise overvejende vegetarisk.

En af familiens faste retter er spaghetti bolognese uden oksekød.

"Jeg kan lave det, jeg kalder 'linsolonaise', fordi det er med linser, for 18 kr. til fire personer. Det er immervæk billigere end at spise oksekød. Der er også den fordel, at vegetariske retter typisk kan holde sig længere, så man kan lettere bruge resterne."

Læs Milles andre gode råd til at spare

 

Milles opskrift på Linsolonaise til 18 kroner

(4 personer)

Ingredienser:

250 g grønne linser 7,50 kr

1 ds hakkede tomater 4 kr

2 gulerødder 2 kr 

1 løg 1 kr 

3-4 fed hvidløg 1 kr 

2 stk grøntsagsboullion 1 kr 

Spaghetti 1,75 kr 

5-6 dl vand 

Salt 

Peber 

Olivenolie 

Evt en rest ost at rive over

= 18,25 kr 

Priserne tager udgangspunkt i Rema1000 billigste varer, og hvor meget af en pose/pakke man vil bruge.

 

Det, der virker allerbedst, er at handle ind én gang om ugen. På den måde får man ikke forkøbt sig. Sæt det som et mål, at du f.eks. skal købe ind hver søndag.
Mille Skjold Madsen

Sådan gør du: 

  1. hak gulerødder, hvidløg og løg fint. 
  2. varm lidt olie i en gryde og steg gulerødder, løg og hvidløg lidt. 
  3. Bland 6 dl vand med 2 grøntsagsboullion
  4. Tilsæt linser i gryden og rør rundt. 
  5. Tilsæt 1 ds hakkede tomater og 3 dl bouillon vand 
  6. Sæt låg på gryden og lad det simre i 40 minutter. 
  7. Spæd til undervejs med det resterende bouillon vand (evt mere vand, hvis det virker tørt). Det skal ikke være flydendende, men heller ikke knastørt. 
  8. Kog spaghetti
  9. Smag retten til med salt, peber og andre krydderier du kan lide. 
  10. Server linsolognesen med spaghetti og evt. med rest af ost du har liggende.