Se Johns råd til at spare over 800 kroner om måneden

02. feb 2021

Se Johns råd til at spare over 800 kroner om måneden

John Nylander Bakken på 29 år har 8 fornuftige spareregler, som alle kan bruge.

Foto: Canva, Colourbox og privat

Foto: Canva, Colourbox og privat

Hvem: John Nylander Bakken, 29 år

Hvad: Studerer til socialrådgiver og har et studiejob i en Brugs.

Mål: Han og kæresten har et månedligt madbudget på 2000 kr. , som de hver måned sparer 5-700 kr. på, som de i stedet kan sætte ind på deres babyopsparing.

Hvor: Læs om John Nylander Bakkens sparetips på Instagramprofilen 'Sparetips_og_ oekonomi' eller hjemmesiden Vilebo.dk

John Nylander Bakken skal snart være far for første gang. Ved at følge en række fornuftige spareregler sparer han og kæresten op til den lille ny uden at gå på kompromis med kvaliteten.

1. Køb kun basisvarer på udsalg

"Jeg tror, det er mit vestjyske ophav, men jeg ser ikke nogen mening i at købe et produkt for 100 kr., hvis jeg ved, jeg kan få nødagtigt det samme for en 50'er. Hos de fleste danskere er husholdningsbudgettet det næststørste efter boligbudgettet, så det bedste tip er, at alle varer, der ikke har nogen udløbsdato, skal købes til halv pris, fx. toiletpapir, skyllemiddel, stearinlys. Man kan gå ind på appen 'e-tilbudsavis', så kan du fx. søge på 'toiletpapir' og så finder den simpelthen en liste over alle de steder i nærheden, der har toiletpapir på tilbud. Det er supernemt, man skal ikke sidde og bladre 400 sider igennem, det er fem sekunders søgning væk."

2. Betal faste udgifter én gang om året

"I forhold til faste udgifter som fx Sygeforsikringen Danmark, fagforeninger og forsikringsselskaber er det sådan, at hvis man betaler årligt, så kan man spare et par procent af sine årlige betalinger. Forskellen på at betale årligt i stedet for kvartalsvis er, at du betaler 100 kr. mindre for din forsikring, 100 kr. mindre for din fagforening og A-kasse, og 100 kr. mindre på din sygeforsikring. På den måde har du sparet 300 kr. uden at miste noget kvalitet."

3. Brug sæbedispensere

"Vi har dispensere på alle vores sæbebeholdere hjemme hos os. Det er sådant et simpelt lille tip. Man kan bare pumpe to gange, hvis man har brug for mere shampoo, men hellere trykke to gange på pumpen i stedet for at risikere at få for meget hældt ud. Dispensere giver dig kontrol over mængden, og i dag er produkter som shampoo, balsam og sæbe tit ret dyrt."

4. Brug prisagenter på nettet

"Både mig og min kæreste kan godt lide mærkevareprodukter og bruger fx Fjällräven-jakker. Jeg sparede 1000 kr. på min sidste jakke, og det gjorde min kæreste også. Vi oprettede en prisagent på pricerunner. I stedet for at skulle sidde og holde øje med udsalg, så får vi en mail, når det ønskede produkt er på tilbud. Når vi skal købe jakker, venter vi også tit, til det er ude af sæson."

 

"Hvis det f.eks. er fem år siden, du sidst har kigget på din mobilregning, så kan der fx. være sket rigtigt meget på det punkt. Sørg i det hele taget for at have oversigt over din økonomi ved at have styr på indtægter og udgifter."
John Nylander

5. Få brugte ting gratis af andre

"Vi bruger Facebook og DBA, de har en 'gratis'sektion, og det bruger vi bl.a. til børnetøj. Der er rigtigt mange børnefamilier, der går op i at give videre. I de små lokale facebookgrupper - vi er fx. medlem af 'sydhavnens karmagruppe' - er der også en 'giv videre'-mentalitet, folk giver fine produkter gratis videre."

6. Gennemgå jævnligt dine faste udgifter

"Hjemme hos os kigger vi ofte vores faste udgifter igennem. Hvis det fx. er fem år siden, du sidst har kigget på din mobilregning, så kan der fx. være sket rigtigt meget på det punkt. Sørg i det hele taget for at have oversigt over din økonomi ved at have styr på indtægter og udgifter."

7. Benyt dig af rabatkoder, når du handler på nettet

"Mange webshops tilbyder rabatkoder, når du handler hos dem første gang, hvis du tilmelder dig deres nyhedsbrev. Så skal du bare huske at framelde dig nyhedsbrevet senere, så du ikke bliver unødig fristet af deres andre tilbud. Men der er typisk 10-20 procent at spare på købet. Så hvis du fx. har fundet en Fjällräven-jakke, der i forvejen er på udsalg, og du så tilmed får 10-20 procent i rabat, så begynder det at gøre en stor forskel."

8. Skift de gamle hårde hvidevarer ud

"Hårde hvidevarer er typisk noget, man har i rigtigt mange år. Men i løbet af de senere år har deres været så stort et fokus på miljø, at kvaliteten på energiforbruget på hårde hvidevarer er blevet sindssyg god. Der kan været meget at spare, hvis du har hårde hvidevarer, der er over 10 år gamle. Det kan simpelthen tjene sig selv ind på strømregningen på bare et par år, hvis du udskifter dem, selvom dine gamle hårde hvidevarer stadig virker."