83-årige Henny har fået fjernet sit busstoppested: ”Det er trist”

16. feb 2021

83-årige Henny har fået fjernet sit busstoppested: ”Det er trist”

I Lundtoftegade i København har Movia nedlagt busstoppestedet. Se i videoen, hvilke udfordringer det har skabt for områdets beboere.

Henny Jensen på 83 år er godt og grundigt træt af Movia, efter de har fjernet busstoppestedet i Lundtoftegade i København.

I 53 år har hun kunnet tage bussen ude foran sit hjem, men efter Movia sidste år omlagde busdriften i København, skal hun nu gå over 600 meter for at komme til nærmeste stoppested.

Det har skabt problemer for de ældre og gangbesværede, fordi turen til bussen nu går over høje kantsten og forbi tæt trafik.

"De har fjernet stoppestedet uden at spørge os først. Det er trist, at man bare laver noget på papiret uden at tænke på konsekvenserne," siger Henny Jensen.

Hun har sammen med en række andre beboere nu formet et busudvalg, der kæmper for at få stoppestedet tilbage.

Afviser af genoprette stoppested

Movia er blevet fremlagt beboernes kritik, men trafikselskabet har ikke planer om at genoprette stoppestedet.

”Vi forstår godt, at det er ærgerligt at få længere til sit stoppested. Med så stor en omlægning af busdriften i København som ved åbningen af Cityringen, vil der være passagerer, som har fået lidt længere til stoppestederne. Men der er stadig masser af stoppesteder, og 95 procent af os har fortsat under 400 meter til nærmeste bus, tog eller metro,” siger plandirektør i Movia, Per Gellert.

”Arbejdet gennemfører Movia sammen med kommunerne, og i forhold til Lundtoftegade er det i samarbejde med Københavns Kommune. På baggrund af kundehenvendelser, passagertal og rejsemønstre er der dog lige nu ikke data, som giver Movia eller Københavns Kommune grund til at foreslå ændringer i Lundtoftegade.” 

Henny Jensen og resten af medlemmerne af busudvalget håber på, at de kan få flere til at støtte op om at få stoppestedet tilbage på Lundtoftegade.

”For vi har et stort behov for at få det tilbage,” siger Henny Jensen.

Du kan i videoen se den gåtur, Henny Jensen og de andre beboere må ud på for at tage bussen: