Mad til 2 for 29 kroner: Fuldkornstortillawrap med oksekødsfyld og grøntsager

04. apr 2021

Mad til 2 for 29 kroner: Fuldkornstortillawrap med oksekødsfyld og grøntsager

Billig, sund mad uden madspild. Kogebogsforfatter Yvonne Luff Gottfredsen viser sine 10 billigste retter.

Foto: Michael Bring-Nielsen

Foto: Michael Bring-Nielsen

Yvonne Luff Gottfredsen er kostvejleder, sundhedscoach og kogebogsforfatter. Og så er hun aktiv i kampen mod madspild og dygtig til at lave god mad for få penge. 

Du kan læse hendes gode sparetips og finde de 9 andre gode, billige retter her.

Det smarte er, at de 10 retter hænger sammen på kryds og tværs. Det vil sige, når du køber en pakke kyllingefars og laver deller til retten Kyllingedeller med æbletzatziki, kartofler i tern og tomat- og agurkesalsa, så har du deller til den næste ret, hvor du i stedet serverer med kartoffelsalat.

Når du køber en pakke tortillawraps til den ret, der hedder Fuldkornstortillawraps med oksekødsfyld, så kan du bruge de sidste to wraps fra posen til en kartoffelpizza og så videre. Så klik lidt rundt mellem retterne. 

Laver du denne ret, får du mad til 2 personer for 29 kroner.

Fuldkornstortillawrap med oksekødsfyld og grøntsager

Ingredienser:

4 tortilla fuldkornswraps

Oksekødsfyld:
200-250 g hakket oksekød, maks. 10% fedt. I stedet for oksekødsfyld kan du stege kogte krydrede kikærter, linsefrikadeller, stegt kylling i tern m.m.
½ dåse, 35 g tomatpuré
½ løg
2 fed hvidløg
½ tsk. paprika
Smag til med salt og peber
1 spsk. olivenolie

Avocadocreme:
1 avocado
2,5 spsk. A38/yoghurt naturel 0,5%, skyr naturel eller græsk yoghurt 2 %
2 tsk. citronsaft
2 fed hvidløg
Smag til med salt og peber

Grøntsager:
½ squash, ca. 100 g
40 g rucola-, spinat- eller blandet salat
100 g peberfrugt
½ rå løg
200 g grøntsager i stave, fx gulerod og agurk i stave

Sådan gør du:

Oksekødsfyld, udhul det midterste af den ½ squash. Squashskallerne skal være ca. 1 cm tykke. Læg squashskallerne til side, imens du tilbereder oksekødsfyldet. Hak squashindmaden fint. Pil og hak løgene fint, og svits løgene i en opvarmet gryde tilsat lidt olivenolie. Undgå at løgene tager farve. Hakket oksekød tilsættes og svitses sammen med løgene, til det har fået farve. Tilsæt squashindmaden sammen med presset hvidløg og tomatpuré og svits videre. Krydr med paprika, salt og peber.

Grøntsagerne, rengøres. Den halve, udhulede squash rives groft på et råkostjern. Skær peberfrugter og løg i skiver eller tern. Skær gulerod, agurk i stave. Salaten er en del af tortillawrapfyldet.

Avocadocreme, hæld alle ingredienser i en minihakker og hak til en blød cremet konsistens. Du kan evt. bruge en gaffel til at mose en fin, jævn avocadocreme, hvis ikke du har en minihakker.

Anret, smør hver tortillawrap i midten med avocadocreme og fyld dine groftrevne, skiveskårede grøntsager og oksekødsfyld i. Form hver tortillawrap omkring fyldet, som vist på fotoet. Servér med grøntsagsstave. Velbekomme.

Undgå madspild:
Eventuelle grøntsagsrester kan bruges i wrappen til en frokost eller som tilbehør til aftensmaden.
Wraps, som du evt. har i overskud, kan fryses ned til en anden dag. Lav evt. en kartoffel pizza-fuldkornswrap.
Rest fra avocadocreme kan bruges som dip til gnavegrønt eller fryses ned i isterningepakker til en anden dag.

 

Rest fra avocadocremen kan bruges som dip til gnavegrønt eller fryses ned i isterningepakker til en anden dag.

Om Yvonne Gottfredsen



Yvonne Gottfredsen er kogebogsforfatter med fokus på at inspirere singler og små husstande til at lave sund, billig mad og undgå madspild.

Hun er også kostvejleder og sundhedscoach ambassadør for bevægelsen Stop Spild af Mad.

Se mere på Facebooksiden @sundemadvaner, hvor du kan finde opskrifter på billige madretter.