Mad til 2 for 28 kroner: Kyllingedeller med æbletzatziki, kartofler i tern og tomat- og agurkesalsa

04. apr 2021

Mad til 2 for 28 kroner: Kyllingedeller med æbletzatziki, kartofler i tern og tomat- og agurkesalsa

Billig, sund mad uden madspild. Kogebogsforfatter Yvonne Luff Gottfredsen viser sine 10 billigste retter.

Foto: Michael Bring-Nielsen

Foto: Michael Bring-Nielsen

Yvonne Luff Gottfredsen er kostvejleder, sundhedscoach og kogebogsforfatter. Og så er hun aktiv i kampen mod madspild og dygtig til at lave god mad for få penge. 

Du kan læse hendes gode sparetips og finde de 9 andre gode, billige retter her.

Det smarte er, at de 10 retter hænger sammen på kryds og tværs. Det vil sige, når du køber en pakke kyllingefars og laver deller til retten Kyllingedeller med æbletzatziki, kartofler i tern og tomat- og agurkesalsa, så har du deller til den næste ret, hvor du i stedet serverer med kartoffelsalat.

Lav kyllingedeller af hele din indkøbte pakke kyllingefars på cirka 400 gram. 

 

Kyllingedeller med æbletzatziki, kartofler i tern og tomat- og agurkesalsa

Ingredienser:

Kyllingedeller:                                                                            

Kyllingefars, maks. 10% fedt, ca. 400 g          
1 løg                                                                                                                       
3 spsk. havregryn, males evt. til mel i en kværn                         
1 æg                                                                                                                       
1 tsk. salt
2 tsk. paprika
Lidt peber                                                                          
3 fed hvidløg                                                                                                     
100 g fintrevne gulerødder                                                                      
3-6 spsk. vand, afhængig af ønsket konsistens af farsen      

Æbletzatziki:

70 g skyr naturel eller græsk yoghurt 2%
1 groftrevet æble m. skræl
Evt. lidt salt og peber

Tomat- og agurkesalsa:          

60 gram salat, fx spinat- eller rucolasalat
200-250 g tomater, 2 store
100 g agurk
½ løg
1 fed hvidløg
10 blade frisk basilikum (kan udelades)
½ spsk. raps- eller olivenolie
1 tsk. friskpresset citronsaft
Lidt salt og peber
Evt. ½ tsk. akaciehonning
Kartofler, 300 gram                                                     

Sådan gør du:

Tomat- og agurkesalsa, rengør grøntsagerne. Skær tomater, agurk og løg i små tern og læg dem i en skål. Bland en dressing af presset eller hakket hvidløg, olie, citron, salt, peber, hakkede basilikumblade og akaciehonning. Bland dressingen sammen med de øvrige ingredienser.

Sådan gør du:

Kartofler, skræl kartoflerne og halvér dem. Kog kartoflerne møre i ca. 20 min.

Kyllingedeller, hak løgene og pres hvidløgsfeddene igennem en hvidløgspresser. Riv gulerødderne fint på et råkostjern. Rør kyllingefarsen godt sammen med alle ingredienserne. Tilsæt evt. lidt friske krydderurter (fx basilikum). Form 16 frikadeller og gennemsteg dem på en pande med lidt olivenolie eller i ovnen ved 180 grader.

Måltidsfordeling:
Fx 3 stk. til frokost og 5 stk. til aftensmaden

Æbletzatziki, riv æblet groft med skræl på et råkostjern. Bland græsk yoghurt/skyr med revet æble og smag til med salt og peber.

Grøn salat, rengør og skyl salaten. Hak det fint.

Servér kyllingedeller med 300 g kogte kartofler, æbletzatziki og tomatsalsa og lidt frisk salat. Supplér gerne med ristede rugbrødsskiver/-endeskiver, hvis ikke der er nok kartofler.

Undgå madspild:

Frys resten af kyllingedellerne ned til en nem frokost eller aftensmad en anden dag. Eller server dem til en dejlig kartoffelsalat med gnavegrønt til frokosten i morgen.

Når du køber en pakke kyllingefars og laver deller til retten Kyllingedeller med æbletzatziki, kartofler i tern og tomat- og agurkesalsa, så har du deller til den næste ret, hvor du i stedet serverer med kartoffelsalat.

Om Yvonne Gottfredsen



Yvonne Gottfredsen er kogebogsforfatter med fokus på at inspirere singler og små husstande til at lave sund, billig mad og undgå madspild.

Hun er også kostvejleder og sundhedscoach ambassadør for bevægelsen Stop Spild af Mad.

Se mere på Facebooksiden @sundemadvaner, hvor du kan finde opskrifter på billige madretter.