Yvonne Luff Gottfredsen er kostvejleder, sundhedscoach og kogebogsforfatter. Og så er hun aktiv i kampen mod madspild og dygtig til at lave god mad for få penge.
Du kan læse hendes gode sparetips og finde de 9 andre gode, billige retter her.
Det smarte er, at de 10 retter hænger sammen på kryds og tværs. Det vil sige, når du køber en pakke kyllingefars og laver deller til retten Kyllingedeller med æbletzatziki, kartofler i tern og tomat- og agurkesalsa, så har du deller til den næste ret, hvor du i stedet serverer med kartoffelsalat.
Lav kyllingedeller af hele din indkøbte pakke kyllingefars på cirka 400 gram.

Kyllingedeller med æbletzatziki, kartofler i tern og tomat- og agurkesalsa
Ingredienser:
Kyllingedeller:
Kyllingefars, maks. 10% fedt, ca. 400 g
1 løg
3 spsk. havregryn, males evt. til mel i en kværn
1 æg
1 tsk. salt
2 tsk. paprika
Lidt peber
3 fed hvidløg
100 g fintrevne gulerødder
3-6 spsk. vand, afhængig af ønsket konsistens af farsen
Æbletzatziki:
70 g skyr naturel eller græsk yoghurt 2%
1 groftrevet æble m. skræl
Evt. lidt salt og peber
Tomat- og agurkesalsa:
60 gram salat, fx spinat- eller rucolasalat
200-250 g tomater, 2 store
100 g agurk
½ løg
1 fed hvidløg
10 blade frisk basilikum (kan udelades)
½ spsk. raps- eller olivenolie
1 tsk. friskpresset citronsaft
Lidt salt og peber
Evt. ½ tsk. akaciehonning
Kartofler, 300 gram
Sådan gør du:
Tomat- og agurkesalsa, rengør grøntsagerne. Skær tomater, agurk og løg i små tern og læg dem i en skål. Bland en dressing af presset eller hakket hvidløg, olie, citron, salt, peber, hakkede basilikumblade og akaciehonning. Bland dressingen sammen med de øvrige ingredienser.
Sådan gør du:
Kartofler, skræl kartoflerne og halvér dem. Kog kartoflerne møre i ca. 20 min.
Kyllingedeller, hak løgene og pres hvidløgsfeddene igennem en hvidløgspresser. Riv gulerødderne fint på et råkostjern. Rør kyllingefarsen godt sammen med alle ingredienserne. Tilsæt evt. lidt friske krydderurter (fx basilikum). Form 16 frikadeller og gennemsteg dem på en pande med lidt olivenolie eller i ovnen ved 180 grader.
Måltidsfordeling:
Fx 3 stk. til frokost og 5 stk. til aftensmaden
Æbletzatziki, riv æblet groft med skræl på et råkostjern. Bland græsk yoghurt/skyr med revet æble og smag til med salt og peber.
Grøn salat, rengør og skyl salaten. Hak det fint.
Servér kyllingedeller med 300 g kogte kartofler, æbletzatziki og tomatsalsa og lidt frisk salat. Supplér gerne med ristede rugbrødsskiver/-endeskiver, hvis ikke der er nok kartofler.
Undgå madspild:
Frys resten af kyllingedellerne ned til en nem frokost eller aftensmad en anden dag. Eller server dem til en dejlig kartoffelsalat med gnavegrønt til frokosten i morgen.
❝
Når du køber en pakke kyllingefars og laver deller til retten Kyllingedeller med æbletzatziki, kartofler i tern og tomat- og agurkesalsa, så har du deller til den næste ret, hvor du i stedet serverer med kartoffelsalat.