Mad til 2 for 25 kroner: Kyllingedeller med kartoffelsalat og gnavegrønt

04. apr 2021

Mad til 2 for 25 kroner: Kyllingedeller med kartoffelsalat og gnavegrønt

Billig, sund mad uden madspild. Kogebogsforfatter Yvonne Luff Gottfredsen viser sine 10 billigste retter.

Foto: Michael Bring-Nielsen

Foto: Michael Bring-Nielsen

Yvonne Luff Gottfredsen er kostvejleder, sundhedscoach og kogebogsforfatter. Og så er hun aktiv i kampen mod madspild og dygtig til at lave god mad for få penge. 

Du kan læse hendes gode sparetips og finde de 9 andre gode, billige retter her.

Det smarte er, at de 10 retter hænger sammen på kryds og tværs. Det vil sige, når du køber en pakke kyllingefars og laver deller til retten Kyllingedeller med æbletzatziki, kartofler i tern og tomat- og agurkesalsa, så har du deller til den næste ret, hvor du i stedet serverer med kartoffelsalat.

På den måde koster denne ret bare 25 kroner for mad til 2 personer. 

 

 

Til denne ret kan du spise resten af dine kyllingedeller fra opskriften ”Kyllingedeller med æbletzatziki, kartofler i tern og tomat- og agurkesalsa”.

Ingredienser:

Kartoffelsalat:
300-400 g færdigkogte kolde kartofler
100 g agurk
100 g skyr naturel eller græsk yoghurt 2%
2 spsk. mayonnaise
1-1½ spsk. citronsaft
¼ tsk. karry
Smag til med salt og peber

Kartoffelsalat, skræl kartoflerne, og halvér dem. Kog kartoflerne møre i ca. 20 min. Afkøl kartoflerne. Skær agurk og de kolde kogte kartofler i små tern. Lav en dressing af skyr/græsk yoghurt, mayonnaise, citronsaft, karry, salt og peber og bland det sammen med kartofler og agurk, og du har en færdig kartoffelsalat.

Det er en fordel at koge kartoflerne dagen før, så kartoflerne er godt nedkølet, inden du blander kartoflerne i dressingen.

Servér 300 gram gnavegrønt til eller 300 gram blandet salat.

Det er en fordel at koge kartoflerne dagen før, så kartoflerne er godt nedkølet, inden du blander kartoflerne i dressingen.

Om Yvonne Gottfredsen



Yvonne Gottfredsen er kogebogsforfatter med fokus på at inspirere singler og små husstande til at lave sund, billig mad og undgå madspild.

Hun er også kostvejleder og sundhedscoach ambassadør for bevægelsen Stop Spild af Mad.

Se mere på Facebooksiden @sundemadvaner, hvor du kan finde opskrifter på billige madretter.

Yvonne Gottfredsen

Yvonne Gottfredsen er kogebogsforfatter med fokus på at inspirere singler og små husstande til at lave sund, billig mad og undgå madspild.

Hun er også kostvejleder og sundhedscoach ambassadør for bevægelsen Stop Spild af Mad.

Se mere på Facebooksiden @sundemadvaner, hvor du kan finde opskrifter på billige madretter.