Mad til 2 for 22 kroner: Kyllingekebab med pasta, spidskåls- og gulerodswok

04. apr 2021

Mad til 2 for 22 kroner: Kyllingekebab med pasta, spidskåls- og gulerodswok

Billig, sund mad uden madspild. Kogebogsforfatter Yvonne Luff Gottfredsen viser sine 10 billigste retter.

Foto: Michael Bring-Nielsen

Foto: Michael Bring-Nielsen

Yvonne Luff Gottfredsen er kostvejleder, sundhedscoach og kogebogsforfatter. Og så er hun aktiv i kampen mod madspild og dygtig til at lave god mad for få penge. 

Du kan læse hendes gode sparetips og finde de 9 andre gode, billige retter her.

Det smarte er, at de 10 retter hænger sammen på kryds og tværs. Det vil sige, når du køber en pakke kyllingefars og laver deller til retten Kyllingedeller med æbletzatziki, kartofler i tern og tomat- og agurkesalsa, så har du deller til den næste ret, hvor du i stedet serverer med kartoffelsalat.

Så klik lidt rundt mellem retterne. 

Laver du denne ret, får du mad til 2 personer for 22 kroner. 

Kyllingekebab med pasta, spidskåls- og gulerodswok

Ingredienser:

2 stk. kyllingefilet, ca. 200-220 g
150 gram fuldkornsspaghetti (tørret vægt)
2 tsk. pesto
150 g spidskål
150 g gulerod
10 mandler
2-3 fed hvidløg
Salt, peber og paprika eller karry
2 spsk. olivenolie til stegning

Sådan gør du:

Spidskåls- og gulerodswok, Skyl spidskål og skræl gulerødderne. Snit spidskål og gulerødder fint i tynde strimler. Damp grøntsagerne i 4 spsk. vand i en pande og hæld lidt olivenolie over. Tilsæt pressede eller hakkede hvidløgsfed og hakkede mandler. Krydr med salt, peber og lidt krydderurter (hvis du har på lager) og svits i 3-4 min.

Spaghetti, koges efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra spaghettien og bland med pesto.

Kyllingekebab, skær kyllingefileten ud i tynde strimler ca. ½-1 cm tykke. Krydr kyllingestykkerne med paprika eller karry, salt og peber eller andre af dine yndlings krydderier. Steg kyllingestrimlerne på en opvarmet pande i lidt olivenolie til de er gennemstegte i ca. 5 min.

Anret aftensmaden. Supplér gerne med ristede rugbrødsskiver/-endeskiver, hvis ikke der er nok spaghetti.

Om Yvonne Gottfredsen



Yvonne Gottfredsen er kogebogsforfatter med fokus på at inspirere singler og små husstande til at lave sund, billig mad og undgå madspild.

Hun er også kostvejleder og sundhedscoach ambassadør for bevægelsen Stop Spild af Mad.

Se mere på Facebooksiden @sundemadvaner, hvor du kan finde opskrifter på billige madretter.