Mad til 2 for 12 kroner: Kartoffelpizza på fuldkornstortillawrap

04. apr 2021

Mad til 2 for 12 kroner: Kartoffelpizza på fuldkornstortillawrap

Billig, sund mad uden madspild. Kogebogsforfatter Yvonne Luff Gottfredsen viser sine 10 billigste retter.

Foto: Michael Bring-Nielsen

Foto: Michael Bring-Nielsen

Yvonne Luff Gottfredsen er kostvejleder, sundhedscoach og kogebogsforfatter. Og så er hun aktiv i kampen mod madspild og dygtig til at lave god mad for få penge. 

Du kan læse hendes gode sparetips og finde de 9 andre gode, billige retter her.

Det smarte er, at de 10 retter hænger sammen på kryds og tværs. Det vil sige, når du køber en pakke kyllingefars og laver deller til retten Kyllingedeller med æbletzatziki, kartofler i tern og tomat- og agurkesalsa, så har du deller til den næste ret, hvor du i stedet serverer med kartoffelsalat.

Når du køber en pakke tortillawraps til den ret, der hedder Fuldkornstortillawraps med oksekødsfyld, så kan du bruge de sidste to wraps fra posen til en kartoffelpizza og så videre. Så klik lidt rundt mellem retterne. 

 

Laver du kartoffelpizzaen her får du mad til 2 for 12 kroner.

Kartoffelpizza lavet på fuldkornstortilla

Ingredienser:
2 tortilla fuldkornswrap

Fyld – forslag fra eventuelle overskudsrester:
3-4 rå kartofler, rives groft eller skåret i meget tynde skiver
Pålægs- eller bacon rester, svitses på panden
Grøntsagsrester, fx peberfrugter i tern, revet squash og løg mm.
Pesto/tomatpuré/ blendede, flåede tomater
50 g revet ost
1 spsk. olivenolie

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.

Fyld, brug dine rester fra køleskabet(se forslag ovenfor). Start med at smøre wrappen med en flydende ingrediens fx pesto, tomatpuré eller blendede, flåede tomater. Ovenpå lægger du fyld efter eget ønske. Start med at ligge tynder kartoffelskiver. Kom herefter den øvrige fyld på og top med revet ost. Dryp med lidt olivenolie hen over hele pizzaen. Stil pizzaen i en forvarmet ovn i ca. 10 min. Pizzaen er færdig, når osten er smeltet og kanten sprød.

Servér med blandet salat.

Yvonne Gottfredsen

Yvonne Gottfredsen er kogebogsforfatter med fokus på at inspirere singler og små husstande til at lave sund, billig mad og undgå madspild.

Hun er også kostvejleder og sundhedscoach ambassadør for bevægelsen Stop Spild af Mad.

Se mere på Facebooksiden @sundemadvaner, hvor du kan finde opskrifter på billige madretter.