Mad til 2 for 10 kroner: Æggesalat på rugbrød

27. apr 2021

Mad til 2 for 10 kroner: Æggesalat på rugbrød

Billig, sund mad uden madspild. Kogebogsforfatter Yvonne Luff Gottfredsen viser sine 10 billigste retter.

Foto: Michael Bring-Nielsen

Foto: Michael Bring-Nielsen

Yvonne Luff Gottfredsen er kostvejleder, sundhedscoach og kogebogsforfatter. Og så er hun aktiv i kampen mod madspild og dygtig til at lave god mad for få penge. 

Du kan læse hendes gode sparetips og finde de 9 andre gode, billige retter her.

Det smarte er, at de hænger sammen. Så køber du ind til en af retterne, så kan du bruge resten af ingredienserne i de andre. 

På den måde koster denne ret bare 10 kroner for 2 personer.

 

Æggesalat på rugbrød

Ingredienser:

2 hårdkogt æg

2 lille kogt kartoffel, 100 g

50 g peberfrugt
2 spsk. mayonnaise
4 spsk. A38/yoghurt naturel 0,5%, skyr naturel eller græsk yoghurt 2%

2 knivspids karry
1 tsk. citronsaft
Smag til med salt og peber
Evt. frisk basilikum, purløg eller persille. Eller meget fintsnittet spidskålsalat.

Sådan gør du:

Hårdkogt æg, kog æggene i kogende vand i 10 min. og afkøl efterfølgende æggene i koldt vand i 2 min. Skær æg og kartoffel i små tern. Skær peberfrugten i meget små tern. Bland mayonnaise, græsk yoghurt/skyr, citronsaft, karry, salt og peber sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser. 

Servér, som fyld i en fuldkornsburgerbolle, rugbrødssandwich, spidskålswrap eller på et stykke rugbrød. Pynt med blandet salat.

Om Yvonne Gottfredsen



Yvonne Gottfredsen er kogebogsforfatter med fokus på at inspirere singler og små husstande til at lave sund, billig mad og undgå madspild.

Hun er også kostvejleder og sundhedscoach ambassadør for bevægelsen Stop Spild af Mad.

Se mere på Facebooksiden @sundemadvaner, hvor du kan finde opskrifter på billige madretter.