Æggekage med grøntsager og gulerods- og æbleråkost som tilbehør, 14 kr

04. apr 2021

Æggekage med grøntsager og gulerods- og æbleråkost som tilbehør, 14 kr

Opskrift til 2 personer

Ingredienser

2 skiver rugbrød, evt. ristet

 

Omelet

3 æg

200-250 g grøntsagsrester fx gulerødder, spidskål, løg, peberfrugt og cherrytomater

Lidt salt og peber og evt. andre krydderier

1 spsk. olivenolie

 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 170 grader.

 

Rengør grøntsagerne, og skær dem i passende tynde skiver. Damp grøntsagerne i 2-3 spsk. vand på en lille pande og hæld lidt olivenolie henover. Slå æggene ud i en skål og pisk til en jævn masse med en gaffel. Tilsæt lidt salt og peber og krydr evt. med andre krydderier. Hæld æggemassen over de færdigdampede grøntsager og stil panden i ovnen, hvis pandens håndtag og panden kan tåle ovnvarme, ellers færdigbag omeletten i panden ved svag/mellem varme på kogepladen. Bag omeletten i ca. 20 min., til den er færdigbagt og luftig.

 

Servér med en gulerods- og æbleråkost af:

250 gram revne gulerødder

1 revet æble

1 spsk. citronsaft

½ tsk. akaciehonning

1 tsk. raps- eller olivenolie

Om Yvonne Gottfredsen



Yvonne Gottfredsen er kogebogsforfatter med fokus på at inspirere singler og små husstande til at lave sund, billig mad og undgå madspild.

Hun er også kostvejleder og sundhedscoach ambassadør for bevægelsen Stop Spild af Mad.

Se mere på Facebooksiden @sundemadvaner, hvor du kan finde opskrifter på billige madretter.