Flere penge til dig: 5 gode tips til billige genbrugskøb

07. okt 2020

Flere penge til dig: 5 gode tips til billige genbrugskøb

Kan du lide at købe møbler og ting brugt og billigt, men mangler du dine sædvanlige loppemarkeder på grund af coronakrisen, så fortvivl ikke. Her er 4 gode tips til billige genbrugskøb - og en enkelt gratis.

Foto: Simon Jeppesen og Colourbox

Foto: Simon Jeppesen og Colourbox

1. Reshopper - nu for voksne

Hvis du har børn, kender du måske allerede appen Reshopper, hvor folk i dit nærområde sælger tøj og udstyr til børn.

Men som noget nyt har Reshopper udvidet konceptet, så man også kan sælge og købe ting og møbler til voksne. I modsætning til andre genbrugsapps som fx. den Blå Avis har Reshopper den fordel, at den altid viser produkter inden for en tæt radius af dit hjem.

På den måde slipper du for at betale porto på en forsendelse fra den anden ende af landet eller at bruge tid på at køre langt, når du skal hente varen.

2. Genbrugspladsernes egne butikker

Før i tiden var de kommunale genbrugspladser et sted, hvor man kørte hen med sit affald, smed det i containeren og kørte væk igen få minutter efter.

Men som noget nyt er kommunerne Danmark rundt begyndt at oprette regulære butikker inde på selve genbrugspladserne, hvor de sælger de ting og de møbler, der intet fejler.

Priserne er tit væsentlig lavere end dem, man finder i almindelige genbrugsbutikker.

Det er også i genbrugspladsernes butikker, at du kan finde byggematerialer meget billigere end i byggemarkederne.

I modsætning til i byggemarkederne kan du ikke købe store, ensartede partier, men måske har de lige den planke eller det toilet, du har brug for i renoveringen derhjemme.

3. Din egen shoppeassistent

Nogle gange kan man helt miste overblikket, når man leder efter et bestemt møbel på den blå avis og bliver præsenteret for en liste på 753 mulige.

I stedet for at scrolle gennem den ene og den anden internetside, kan du oprette søgeagenter - ikke blot hos Den Blå Avis, men også på Gul og Gratis, Trendsales og auktionshuse som Bruun Rasmussen og Lauritz.com.

 

På sociale medier, især på Facebook, findes der grupper, hvor folk giver deres ting og møbler gratis væk.

På hjemmesiderne hjælper de dig med en guide til, hvordan du kan oprette din helt egen søgeagent på jagten efter en bestemt ting.

På den måde behøver du ikke længere selv være opsøgende, men kan nøjes med at tjekke din email en gang imellem.

Din søgeagent sender dig en besked, når der er dukket den kommode eller lænestol op, som du leder efter.

4. Lær at shoppe brugt med hashtags

På sociale medier som Facebook og især Instagram sælger helt almindelige mennesker ud af gemmerne.

Det er ikke nødvendigvis nogle af dine egne venner, der har den barnevogn til salg, som du lige står og mangler, derfor skal du bruge et hashtag, hvilket er det det fine navn for symbolet #, som er i tastaturet på din computer eller smartphone.

Hvis du sætter hashtag-tegnet foran ordet på den vare, du søger, kan du finde gode og billige genbrugskøb, især på Instagram, hvor der altid følger billeder med.

5. Find tingene helt gratis

På sociale medier, især på Facebook, findes der grupper, hvor folk giver deres ting og møbler gratis væk mod afhentning. Se om der er grupper, der dækker dit lokalområde.

I København findes der fx. gruppen 'Gratis ting i København', hvor du kan få alt fra senge, borde, sofaer eller lamper.

Der findes også grupper, der fokuserer på helt bestemte kategorier af ting, fx tøj og udstyr til børn. Er der endnu ikke en gruppe, der dækker det hjørne af landet, du bor i, kan det være, det er dig, der skal starte gruppen.