Så nemt: Lav hyggelige efterårslanterner

04. nov 2020

Så nemt: Lav hyggelige efterårslanterner

Skab en dejlig stemning af efterår med hjemmelavede efterårslanterner. Med lidt maling og kreativitet kan du nemt forvandle et gammelt glas fra husholdningen til de smukke og personlige lysestager. Motivet bestemmer du selv og kan varieres alt efter årstid.

Foto: Andreas Holm Hansen

Foto: Andreas Holm Hansen

Bogbinderplast er et materiale med mange muligheder, og et vi skal bruge til at lave de flotte lanterner. Det klæber på den ene side, og kan tegnes på på den anden. Det gør det nemt at overføre et motiv fra en skabelon, til en genstand såsom glasset her. Bogbinderplast kan købes ved de fleste boghandlere.

Til efterårslanternerne er det oplagt at dekorere glasset med et blad. Dette er printet fra nettet, men du kan også bruge et blad, du har fundet ude. Til vinter kan du lave lignende smukke lanterner med snefnug eller hjerter.

Du skal bruge: 

  • Et rengjort glas (her er brugt pestoglas)
  • Skumpensel
  • Akrylmaling
  • Bogbinderplast
  • Det motiv, du vil bruge

Sådan gør du: 

  1. Overfør dit motiv til bogbinderplasten ved at tegne langs kanten af skabelonen. Klip den ud.
  2. Fjern bagsiden af bogbinderplasten og placer motivet på dit glas. Glat kanterne godt ud, så malingen ikke kan løbe ind under disse.
  3. Mal lanternen med din skumpensel – den giver en flot nopret overflade. Lad evt. et lille hul være, der hvor plasten sidder, så du nemt kan finde området igen. Lad tørre og giv en omgang maling mere.
  4. Når malingen er tørret helt igennem, kan du fjerne bogbinderplasten, og dit motiv fremkommer.

TIP!

Bind et hyggeligt bånd om toppen af lanternen for at fuldende udtrykket. Her er brugt jutesnor. Fyld bunden med sand, sorte bønner, linser eller lignende fra husholdningen, så lyset bliver hævet op fra bunden.

 

Marie Terese Duhn

Marie Terese Duhn arbejder både som fotograf og freelanceskribent, og deler sine kreative idéer med blandt andet læserne af Hendes Verden.

 Hun har også sin egen side byduhn.com med masser af andre kreative ideer.

Prøv også: Edderkopper af kastanjer og garnrester

Bring farve og glæde ind i dit hjem med hyggelige kastanjeedderkopper. Et dejligt og simpelt efterårsprojekt, hvor børnene også kan være med.Se mere her.