Sådan: Fra tomme dåser til flotte potteskjulere og slikskåle

27. mar 2020

Sådan: Fra tomme dåser til flotte potteskjulere og slikskåle

Tomme dåser kan blive til de flotteste potteskjulere eller slikskåle, hvis man bare tilsætter lidt fantasi.

Foto: Marie Terese Duhn

Foto: Marie Terese Duhn

Tøm køkkenskuffen – den der altid roder – og se, hvad der gemmer sig, eller hvis du en hylde med kreative sager, så er det nu, den skal åbnes!

Der er ingen grænser for, hvordan vi kan dekorere vores dåser, og børnene vil elske at være med.

Her kommer to bud på hyggelige sysler med tomme dåser, du kan lave hjemme.

Til projekterne her er brugt:

Dåser
Maling
Diverse pynt (lædersnor, korkperler, påskeæg af træ, farvet bånd)
Limpistol og lim

Potteskjulere til grønne planter eller karse

Rengør først dåsen godt og tag mærkaterne af. Vær opmærksom på de skarpe kanter i toppen, og sig til børnene, at de ikke skal putte fingrene ned i dåsen.

Med maling kan du hurtigt give din dåse et helt nyt udtryk. Brug hvad du eventuelt har liggende fra tidligere projekter, her er brugt en mat hvid spraymaling.

 

Du kan glæde familien eller give de hyggelige potteskjulere og godteskåle ud i gave.

Når du spraymaler er det vigtigt at følge vejledningen på flasken. Ryst den grundigt, ca. 5 minutter, hold god afstand til emnet, stå i et rum med god udluftning eller udendørs. Lad det tørre godt op.

Når dåsen er malet, skal den dekoreres flot. Jeg har valgt at give disse dåser et nordisk udtryk med lædersnor og korkperler. Snoren har jeg viklet tre gange om dåsen, arrangeret i de riller, den har i forvejen. Snoren er ført igennem perlen og afsluttet med en knude. For at stramme udtrykket op, har jeg givet perlen en klat lim fra limpistol på bagsiden og trykket den fast.

Plant en blomst eller plante i potteskjuleren, eller hvad med at så karse, og se det spire frem i egne kreationer?

Slikskåle med påskefornemmelser

De to skåle til godter, har jeg givet hobbymaling i en blå farve. Dæk godt af, når du maler, og lad malingen tørre helt ind.

Pas på de skarpe kanter inde i dåserne. Hvis du har mindre børn, kan du for eksempel dække kanterne med gaffa tape eller andet kraftigt klæbende tape, der kan sættes på langs kanten af dåsen på indersiden. Så kan der ikke ske uheld :)

Den første dekoreres med påskeæg af træ, som arrangeres tilfældigt over hele dåsen. Sæt en klat lim med limpistolen, og tryk derefter ægget fast heri.

Den anden dåse dekoreres med et forårsgrønt bånd, som bindes til en sløjfe og afsluttes med et af påskeæggene af træ. Silkepapir i bunden hæver godterne op i højden.

 

Marie Terese Duhn

Marie Terese Duhn arbejder både som fotograf og freelanceskribent, og deler sine kreative idéer med blandt andet læserne af Hendes Verden.

Hun har også sin egen side byduhn.com med masser af andre kreative ideer.