Sådan undgår du ventetid på boligstøtte

24. jan 2020

Sådan undgår du ventetid på boligstøtte

Syv lange uger kan du komme til at vente på din boligstøtte, når du søger første gang. Se, hvad du kan gøre for at få pengene hurtigere.

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

Opdateret 8. april 2021.

Hver tredje ansøgning om boligstøtte bliver behandlet med det samme. De øvrige kan tage op til syv uger for Udbetaling Danmark at behandle.

Ventetiden kan betyde meget for din økonomi. For mens du venter, skal du selv lægge ud for den fulde husleje. Man kan få op til 4.500 kroner i boligstøtte om måneden, så det kan blive til mange penge, du selv skal lægge ud. 

Som regel er grunden til den lange ventetid, at ansøgningen mangler vigtige oplysninger. Din indkomst, dine børns adresse og din husleje skal være korrekt, når du søger om boligstøtte første gang.

Ellers skal Udbetaling Danmark bruge tid på selv at skaffe de rigtige oplysninger.

Når du bor til leje i en almen bolig, får systemet som regel automatisk besked om, hvad du betaler i husleje.

Men det er en god ide at have din huslejekontrakt ved hånden, når du skal i gang med ansøgningen. Måske bor du i den lille del af boligselskaberne, der ikke selv oplyser din husleje til Udbetaling Danmark.

Se Beboerbladets guide om, hvordan du søger boligstøtte

Stop ventetiden – få en kontant udbetaling

Flytter du ind i en lejebolig, som du umuligt kan betale uden boligstøtte, kan du kontakte Udbetaling Danmark på 70 12 80 63.

De kan fortælle dig, om du kan få en midlertidig udbetaling, mens du venter på, at din ansøgning om boligstøtte bliver behandlet.

 

Glemmer du at afmelde boligstøtten, kan du komme til at få to gange boligstøtte og derfor skulle betale en del af beløbet tilbage

Du skal være opmærksom på, at det udbetalte beløb kan være forkert. Det rigtige boligstøtte-beløb kender du først, når din ansøgning er behandlet.

Hvis du har fået for meget udbetalt, skal du betale det tilbage. Du får besked i din e-Boks, når Udbetaling Danmark ved, hvor meget boligstøtte, du har ret til.

Stop din boligstøtte, når du flytter

Boligstøtten bliver udbetalt den første i hver måned og bliver betalt forud. Det vil sige, at du får din boligstøtte for den kommende måned. Hvis du gør dig umage med ansøgningen, kan du derfor være heldig at få pengene få dage efter, du flytter ind i en ny bolig.

Når du flytter fra en lejebolig til en anden, skal du stoppe din boligstøtte i din gamle lejlighed, før du søger om boligstøtte på ny.

Boligstøtten kommer ikke med videre til dit nye hjem. Glemmer du at afmelde boligstøtten, kan du komme til at få to gange boligstøtte og derfor skulle betale en del af beløbet tilbage.

Skift adresse her på borger.dk

Du kan først få pengene, når du er flyttet ind og betaler husleje i din nye bolig. Det er en god ide at skifte adresse hos Folkeregistret med det samme. Det kan være med til at forkorte ventetiden på din boligstøtte.