Lav lækre chokoladebarer med kokos

26. feb 2020

Lav lækre chokoladebarer med kokos

De lækre små chokoladebarer med kokos, som man plejer at købe, er lette at lave selv – og så smager de fantastisk godt.

Foto: Marie Terese Duhn

Foto: Marie Terese Duhn

De velsmagende små chokoladebarer med kokos, vi kender fra supermarkedet, er simple at lave selv – og så smager de fantastisk godt.

Mange kender den lækre blanding af kokos og mørk chokolade fra den velkendte chokoladebar 'Bounty'. Men det er faktisk både simpelt og sjovt selv at lave sine egne smagfulde chokoladebarer med kokos. 

Alt du behøver er tre simple ingredienser. Og at man sætter sig ind i, hvordan man tempererer chokolade.

Chokoladebarer med kokos passer godt til enhver lejlighed. De kan serveres til børnefødselsdagen, til aftenkaffen eller som en hyggelig snack, når vennerne kommer på besøg.

 

Dyp kokosbrødene i den flydende chokolade et ad gangen og brug to gafler til at vende med

Temperering af chokolade kan gøres på mange måder. Det grundlæggende er, at chokoladen ikke bliver for varm, da den i så fald vil have svært ved at størkne. Herunder giver jeg et forslag til, hvordan man ved hjælp af et vandbad sikrer et godt resultat.

Ingredienser (ca. 40 stk):

1 dåse kondenseret mælk (ca. 395 g)
300 g kokosmel (groft)
250 g chokolade til smeltning

Fremgangsmåde:

Rør kokosmel og den kondenserede mælk sammen i en skål. Tag en lille håndfuld op og klem massen sammen, til den får den rette form. Der kan blive omkring 40 brød på ca. 2×5 cm. De skal stilles på køl i omkring en time, inden de dækkes med chokolade.

Temperering af chokolade:

Hak chokoladen i mindre stykker. Find en skål eller form. Det vigtige er, at den er af metal, da dette leder varmen bedst. Fyld en dyb tallerken med vand og varm den op i mikrobølgeovnen.

Kom en del af chokoladen i metalformen og sænk denne ned i vandet. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Dyp kokosbrødene i den flydende chokolade et ad gangen og brug to gafler til at vende med.

Når baren er dækket med chokolade, tages den op, hvorefter den overskydende chokolade skal dryppe af. Lad dem størkne på bagepapir i køleskabet. Gentag tilførsel af mere hakket chokolade samt genopvarmning af vandet efter behov.

Marie Terese Duhn

Marie Terese Duhn arbejder både som fotograf og freelanceskribent, og deler sine kreative idéer med blandt andet læserne af Hendes Verden.

Prøv også Maries opskrift på hjemmelavet vingummi 

Hun har også sin egen side byduhn.com med masser af andre kreative ideer.