Det gjorde av i farmors hjerte

01. apr 2020

Det gjorde av i farmors hjerte

Farmor var med til børnebørnenes fødselsdag udenfor vinduet. Charlotte ”Pusser” Hansen fortæller om, hvordan livet slog en kolbøtte, da Danmark lukkede ned.

Foto: Privat

Foto: Privat

Der er en grund til, at Charlotte Hansen har fastholdt kælenavnet Pusser, som hun fik allerede ved fødslen for 56 år siden. ”Jeg er meget omsorgsfuld, det ved alle,” skriver hun, da vi chatter med hende over Messenger, fordi hun har et avanceret høreapparat (CI), der fungerer dårligt over telefonen.

Derfor tager coronakrisen også ekstra hårdt på Pusser. For hun savner at give et stort kram til de fem børnebørn og savner at hjælpe til med madlavning og børnepasning, når forældrene skal arbejde.

Culottesteg og gaver trods corona

Hele familien bor i Slagelse, på Sydvestsjælland, og det er derfor ingen sag lige at køre forbi.

Da vi fanger hende, har hun afleveret culottesteg foran de tre sønners døre. Og da børnebørnene havde fødselsdag, troppede hun op for at kigge med fra den anden side af vinduet, da de skulle åbne deres gaver.

”To ud af fem børnebørn har haft fødselsdag i den lede coronatid. Vi sang hele vejen op til hoveddøren, hvor vi lagde gaverne på måtten. Bagefter løb vi om på den anden side af huset og så dem pakke gaverne op igennem vinduet. Det gjorde av i farmors hjerte,” skriver Charlotte Hansen, der ser frem til at ”kramme dem lilla og blå, når der bliver givet grønt lys”.

Døgnrytmen er vendt om

Hun bor i et rækkehus hos FOB og til daglig arbejder hun i en daginstitution, hvor hun plejer at møde ind i de tidlige morgentimer for at servere morgenmad for børnene.

Nu, hvor hun er sendt hjem fra jobbet, er døgnet vendt på hovedet. Hun går først i seng ved to-tiden om natten og sover til længe op ad formiddagen.

 

Jeg er så nervøs for, om vores sønner kommer igennem krisen med skindet på næsen. Men jeg håber, at vi alle kommer tilbage til det samfund, der var før.

”Når dagen bliver kortere, skal jeg ikke sidde og tænke på, at vi kunne have besøgt familien, været på cafe og den slags,” forklarer hun.

Dagene går med at være på Facebook, se fjernsyn og gå ture. Og så handler hun ind for sin svigermor på 82 år. Men det bedste er, når familien sender billeder af de mindste, og når de kan FaceTime med Valder på to år.

Bare sygehuset har plads

Sit helbred skænker hun ingen bekymringer. ”Vi skal jo alle have corona, så håber bare, at vi først får det, når krisen er overstået, og der er plads på sygehuset,” skriver hun.

Til gengæld bekymrer hun sig over familiens økonomi. To af hendes voksne sønner er selvstændige. Den ene måtte lukke sin barber-butik, da landet lukkede ned, mens den anden mangler kunder i sit rengøringsfirma.

”Jeg er så nervøs for, om vores sønner kommer igennem krisen med skindet på næsen. Men jeg håber, at vi alle kommer tilbage til det samfund, der var før. Jeg glæder mig mest til, at familien kan komme, som de lyster. Så skal der hygges i stor stil,” slutter hun.