Ny minister for almene beboere

04. sep 2019

Ny minister for almene beboere

Kaare Dybvad: ”Almene boliger sikrer, at almindelige mennesker også kan bo, hvor det er attraktivt.”

Foto: Carsten Andersen

Foto: Carsten Andersen

Den 27. juni blev 35-årige Kaare Dybvad ny bolig­minister. Han får en afgørende betydning for hvem, der får nye badeværelser ­og vinduer. Om der skal bygges flere boliger. Den nye boligminis­ter­ får også ansvaret for ghetto­­planen, som et flertal i Folketinget vedtog sidste år. ”Det er den ministerpost, jeg helst ville have,” siger politikeren, der siden 2016 har været boligpolitisk ordfører for Socialdemokratiet.

Erfaren almen beboer


”Jeg har boet i Aagaarden på Nørrebro. Det er et kvarter, hvor integration­ ikke er lykkedes. Til et afdelingsmøde blev det seriøst foreslået, at mænd sidder til højre og kvinder til venstre,” siger Kaare Dybvad.

”Jeg har også boet i Hermodsgården på Nørrebro. Det er almene boliger, når de er bedst. En balanceret beboersammensætning og billig husleje. Det er sådan, de fleste almene boliger fungerer,” fortsætter han.

Kaare Dybvad er tilhænger af almene boliger. ”De sikrer, at almindelige mennesker også kan bo, hvor det er attraktivt,” siger Kaare Dybvad. ”Jeg er imod, at folks hjem er spekulationsobjek­ter, som nogle få scorer profit på. Flere almene boliger holder prisen nede,” fortsætter han.

Læs også: Hvad er en almen bolig?

 

Jeg har også boet i Hermodsgården på Nørrebro. Det er almene boliger, når de er bedst. En balanceret beboer sammensætning og billig husleje. Det er sådan, de fleste almene boliger fungerer.
Kaare Dybvad (S), boligminister

Den største udfordring


Til efteråret forhandles nyt boligforlig. Det afgør, hvor mange penge Landsbyggefonden må bruge på nødvendige forbedringer i de 60.000 almene boliger, som er på venteliste til at modtage støtte til nye vinduer, køkkener og andet.”Jeg er klar over, at nogen bor med udslidte køkkener, andre slås med skimmelsvamp. Andre har slet ikke en lejlighed,” siger Kaare Dybvad.

”Pengene i Landsbyggefonden skal bruges, hvor der er mest behov, og hvor vi får mest for dem,” fortsætter ministeren.