Ghettoplan: Nej tak til tvungen børnepasning

23. sep 2019

Ghettoplan: Nej tak til tvungen børnepasning

Ghettoplanens krav om, at ingen småbørn i udsatte områder må blive hjemmepasset er trådt i kraft. Men i Esbjerg står lokalet i det tvungne læringstilbud tomt.

Foto: Colorbox

Foto: Colorbox

Der er både et lokale og en pædagog klar i Esbjerg kommunes tvungne læringsstilbud for småbørn. Men der kommer ingen børn. Det skriver Jyske Vestkysten.

Fra 1. juli skal alle 1-2-årige børn, der bor i et udsat boligområde eller et område på ghetto-listen, passes i 25 timer om ugen i et såkaldt obligatorisk læringstilbud, hvis deres forældre passer dem hjemme.  

I de udsatte boligområder i Esbjerg plejer der at være 8-12 børn, der bliver passet hjemme.

Men samtlige forældre i de boligområder i Esbjerg har i år valgt at sende børnene i den lokale daginstitution, dagpasning eller privat pasning i stedet.

"Læringstilbuddet er placeret langt væk fra forældrene, der helt selv skal sørge for transport fra for eksempel Stengårdsvej og ind til Vognsbøl Børnehus, frem og tilbage hver dag, og mange af de her familier har ikke bil."
Diana Mose Olsen, formand for Børne- og familieudvalget i Esbjerg Kommune til Jyske Vestkysten

Boligområdet Stengårdsvej, som er på den hårde ghettoliste, ligger da også over 4 kilometer fra det tvungne pasningstilbud i Vognsbøl Børnehus. Næsten en time til fods eller 30 minutter med offentlig transport.

Diana Mose Olsen (SF) er formand for Børne- og familieudvalget i Esbjerg Kommune. Hun mener, at det nye læringstilbud er lavet sådan, at man faktisk tvinger forældrene til at vælge det almindelige dagtilbud til.

”For læringstilbuddet er placeret langt væk fra forældrene, der helt selv skal sørge for transport fra for eksempel Stengårdsvej og ind til Vognsbøl Børnehus, frem og tilbage hver dag, og mange af de her familier har ikke bil,” siger formand for Børne- og familieudvalget i Esbjerg Kommune, Diana Mose Olsen (SF) til Jyske Vestkysten.