Her har du verdens måske letteste opskrift på den franske æblekage tarte tatin. Bare tre ingredienser skal der bruges udover butterdej.
DET SKAL DU BRUGE
1 pk. butterdej
1,5 kg æbler
150 g sukker
50 g smør (gerne usaltet)
FREMGANGSMÅDE
1. Skær butterdej ud, så den passer i en springform (24 cm)
2. Prik huller i butterdejen med en gaffel
3. Skræl og udhul æblerne og skær dem i både
4. Smelt sukker i en stor sautepande
5. Tilsæt smørret, når sukkeret er helt smeltet. Rør rundt, til det er cremet og lysebrunt
6. Tilsæt æblerne og steg dem i 10-15 minutter under omrøring
7. Placer æblerne side om side i springformen. Hæld det sidste karamelsovs fra panden henover æblerne
8. Læg butterdejen henover æblerne
9. Bag kagen i ca. 45 minutter ved 190 grader. Lad den køle i omkring en time, før du tager den ud af formen
Servér med vanilleis eller creme fraiche