Ester fra 'ghetto'-eksperiment: Mit hjem skal rives ned

31. okt 2019

Ester fra 'ghetto'-eksperiment: Mit hjem skal rives ned

Ester Engrob er flyttet permanent til Gellerup, efter hun medvirkede i DR-programmet '180 dage i ghettoen'. Nu skal hendes hjem rives ned.

  • Af: Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

  • rhbn@bl.dk

Foto: Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

Foto: Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

Nysgerrighed lokkede 71-årige Ester Engrob fra Skjern i Vestjylland til Gellerupparken i Aarhus Vest, da DR søgte deltagere til programserien '180 dage i ghettoen'.

Efter de 180 dage valgte Ester at sælge huset i Skjern for at flytte permanent ind i en lejlighed i Gellerupparken, der er på regeringens liste over hårde ghettoer.

"Jeg er glad og tryg her i Gellerup," siger Ester.

Sur og trist over ghettopakke

Men Ester skal allerede forberede sig på at flytte igen. Planerne for nedrivninger i Gellerupparken som følge af den såkaldte ghettopakke er ændret. Nu skal den blok, hvor Ester bo, også rives ned.

"Det er træls og utrygt ikke at vide, hvor jeg skal bo. Men jeg skal nok klare mig. Jeg tænker mere på mine naboer fra ikke-vestlige lande, der har boet her hele deres liv."

"Jeg har lært de her mennesker at kende og oplevet, hvor meget det påvirker dem. Lige meget, hvor meget de engagerer sig i alt muligt, så vil de stadig være fra et ikke-vestligt land. Og det er med til at dømme dem som uønskede i de her områder," siger Ester.

På grund af hendes alder og etnisk danske oprindelse kan hun forvente at få tilbudt en anden lejlighed i området.