Beboere i kamp: "Chok, at nogen kan smide en ud af ens lejlighed"

01. okt 2019

Beboere i kamp: "Chok, at nogen kan smide en ud af ens lejlighed"

Utilfredsheden med Ghettoplanen var stor, da beboere samledes i solidaritet med dem, der risikerer at blive tvangsflyttet.

  • Af: Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

  • rhbn@bl.dk

Foto: Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

Foto: Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

“Vores hjem er ikke til salg, vores hjem er ikke til salg.”

Råbene er taktfaste blandt demonstranterne, der lørdag den 28. september er samlet i først Mjølnerparken og siden i Tingbjerg for at vise deres utilfredshed med den såkaldte ghettopakke og de nedrivninger og tvangsflytninger, den fører med sig.

Utryghed blandt beboerne

Blandt demonstranterne er 81-årige Janni Milsted, der bor i Københavns første og ældste seniorkollektiv i Mjølnerparken. De 20 beboere i kollektivet har fået besked om, at de er blandt dem, der skal flytte fra deres hjem.

“Det er et chok, at der er nogen, der kan smide en ud af ens lejlighed. Jeg troede, jeg skulle bo der, til jeg døde engang,” siger Janni Milsted.

Situationen skaber utryghed blandt beboerne, fortæller Janni Milsted:

“Der er nogle, der har det så dårligt, at de vågner op med ondt i maven ved tanken om, at de ikke ved, hvor de skal flytte hen, om de har råd til det, og hvornår det skal være. Det er meget ubehageligt.”

 

Der er nogle, der har det så dårligt, at de vågner op med ondt i maven ved tanken om, at de ikke ved, hvor de skal flytte hen
Janni Milsted

“Fortsæt jeres kamp”

Fra talerstolen opfordrer Arne Nygreen, der bor på Hothers Plads, alle om at fortsætte kampen.

“Vi har anstændigheden og retfærdigheden på vores side. Og vi har stærkest af alt solidariteten og sammenholdet på vores side. Så kære naboer, fortsæt jeres kamp, ligesom vi fortsætter vores kamp. Sammen er vi stærkest,” siger Arne Nygreen.

Efter talerne i Mjølnerparken er der arrangeret cykelkaravane til Tingbjerg, hvor demonstranterne danner menneskekæde om de nedrivningstruede rækkehuse.