Naboerne hjælper Eva med at give handicappede børn et godt liv

10. nov 2019

Naboerne hjælper Eva med at give handicappede børn et godt liv

Eva er taknemmelig for sine naboer. Med deres støtte hjælper hun handicappede børn i Uganda. "Selv den mindste hjælp gør en kæmpe forskel."

  • Af: Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

  • rhbn@bl.dk

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

"Juhuu."

En dreng hopper ud af sin kørestol, og en pige løber mod Eva. De er ellevilde af begejstring. Eva Brandi er netop trådt ind på gårdspladsen. Med sig har hun kufferter fulde af donationer hjemme fra Danmark.

"De er så sjældent, at de her børn får nye ting, så det skaber bare kæmpe glæde," siger Eva.

Rørt over nabohjælp

I fire år har Eva sammen med en veninde drevet en daginstitution for handicappede børn i et slumkvarter i Uganda.

Mange af donationerne i kufferterne er fra Evas naboer hjemme i Danmark.

"Det er rørende at se, hvordan mine naboer donerer flere ting til projektet. Babytøj. Hagesmække. Tøj fra deres børnebørn," siger Eva, der vokset op i et alment boligområde i Kongens Lyngby, hvor hun også bor i dag.

Vil du vide mere?

I Uganda er det tabubelagt at have børn med handicap. Derfor lever mange handicappede børn desværre liv i misrøgt og skjul, fortæller Eva.

37 børn er en del af projektet. De møder og leger med ligesindede, træner og får fysioterapi. Derudover har projektet også en mødregruppe, så mødrene kan tale om de udfordringer, der er forbundet med at have et handicappet barn i Uganda.

Projektet hedder "Support Disabled Children Ggaba". På projektets facebookside kan du læse meget mere og se flere billeder og videoer fra Uganda.