Det er jo all inclusive at bo her

26. feb 2019

Det er jo all inclusive at bo her

Robert Gerken, 57 år, bor i et alment hus med en lille have i et i hyggeligt villakvarter i Holbæk. Huset er 100 m2, og der er ligusterhæk. Hele hans egen historie med almene boliger, synes han, er en beretning, der er værd at gemme for eftertiden.

Foto: Carsten Andersen

Foto: Carsten Andersen

“Jeg har fået almene boliger ind med modermælken. Det er jo meget mere end en bolig. Jeg plejer at sige, at jeg har min egen VVS’er, tømrer og snedker. Jeg ringer jo bare, hvis der er noget galt, og det koster mig ikke ekstra. Vi bor i en almen bolig med have, sådan kan man også bo. Vi synes, det er fedt.”

Læs også: Fortæl din egen bolighistorie

Så tager vi snakken

Når Robert Gerken kigger over hækken, kan han se andre små parcelhuse som sit eget i afdelingen. Der er 20 boliger, så det er en lille afdeling. Det er ikke, fordi fællesskabet er kæmpestort i afdelingen, men de mødes og diskuterer. Alle har en holdning til det at bo tæt på hinanden. En nabo råber efter Robert Gerken an, da han kommer gående. Det er ikke for at rose ham. Alt dét skal også bevares for eftertiden, syntes Robert Gerken.

“Det er jeg jo vant til. Ikke alle beslutninger er lige populære hos nogle beboere. Men så tager vi snakken,” siger Robert Gerken.

Robert Gerken sidder i bestyrelsen hos Boligselskabet Sjælland og blander sig gerne. For nylig har han fået en kaffe-aftale i kalenderen med Holbæks borgmester til en snak om behovet for almene boliger.

“Det, jeg syntes man skal huske er, at vores boliger er sociale. Det er mere end blot boligen. Vi tager hjælper hinanden, men jo også samfundet. I de almene boliger bor der mange typer mennesker. Der er flere, som ikke har det nemt. Dem er der også plads til. Og det skal der være i fremtiden. Den fortælling syntes jeg er vigtig at huske på,” siger Robert Gerken.

SÅDAN DELER DU DIN HISTORIE

• Indsamlingen foregår digitalt fra 1. marts til 31. maj 2019.
• Du går ind på www.bl.dk eller www.natmus.dk. Her finder du et link til indsamlingssiden.
• På indsamlings siden kan du finde en vejledning i, hvordan du udfylder og indsender dit bidrag. Her kan du også indsende foto grafier, videoer og lydfiler.
• Din bolighistorie vil blive vores fælles historie og bevares for eftertiden i arkivet Nationalmuseets Etnologiske Undersøgelser (NEU).
• Dit bidrag anvendes fremover til både forskning og formidling