Beboerne siger tak til gårdmændene

19. feb 2019

Beboerne siger tak til gårdmændene

To gange om året laver den lokale klub morgenmad til gårdmændene i Nørager.

Foto: Lene Esthave

Foto: Lene Esthave

Mørket hviler tungt over Nørager i Sønderborg. Lyset er tændt i få af de ti blokkes lejligheder. Men i Club 35’s lokaler er formand Herluf Jensen og næstformand Inga Skovlund i fuld vigør. 

Kaffemaskinen kører på højtryk, og pålæg bliver pakket ud. Inga fylder kande efter kande med kaffe. Bordet er dækket med blomster og servietter. Det er i dag, at gårdmændene skal have deres halvårlige hyldest. To gange om året inviterer Club 35´s bestyrelse til morgenkaffe. 

De syv gårdmænd i boligområdet skal vide, at deres arbejde er værdsat.

Gårdmændene bliver fejret i "Club 35" i Nørager.

Altid gang i Club 35

Nørager ligger i Sønderborgs østlige del og består af 236 lejemål. Bestyrelsen i Club 35 har sat flere tiltag i gang for at få området til at blomstre, og i 2017 blev arbejdet belønnet med Sønderborg Kommunes Frivillighedspris. 

Området har strikkeklub, yogahold, julemarked, genbrugsmodeaften, musik og dans og en fodboldklub for 12-17-årige drenge. Senest er en loppebiks åbnet på området. De fleste ideer udspringer fra Inga Skovlund. Inga kalder til bords, og snakken går lystigt om motorcykler, vindueshasper og den nye kommunale affaldsplan. 

En af gårdmændene er Brian List Hansen. For ham er det en vigtig begivenhed. 

”På en eller anden måde er det jo en anerkendelse af, at vi gør et godt stykke arbejde. Vi får selvfølgelig vores løn for at være her. Men det er en anerkendelse af, at bestyrelsen synes, at vi gør et socialt arbejde. Vi løser jo mange problemer til daglig for beboerne.”

”Vi er dem, beboerne møder først, og det er også os, de møder sidst ved udflytning. Derfor har de mere kontakt med os, end med selve hovedkontoret.” 

Efter en time er kaffen drukket, og rundstykkerne er spist. Inga rejser sig og takker hver enkelt for samarbejdet. Med dagens skulderklap og en flaske vin bevæger gårdmændene sig ud i dagens første lys og fortsætter med deres arbejde, både ude og inde i Nørager.