Julen er højtid for den danske delikatesse æbleskiver, som på trods af navnet typisk ikke længere indeholder æbler.
I dag er det blevet populært at købe dybfrosne æbleskiver i det lokale supermarked og varme dem i ovnen. Men det er slet ikke så svært at lave dem selv. Se bare her.
Ingredienser
200 g hvedemel
35 g flormelis
1 tsk natron
lidt salt
reven citronskal fra en citron
0,5 l mælk (gerne sødmælk, plantemælk kan også bruges)
2 æg
Fedtstof til stegning (fx smør eller olie)
Fremgangsmåde
Det tørre på nær natron blandes i en skål. Æggeblommer og mælk røres i. Lad dejen hvile i 30-60 minutter.
Pisk æggehvider.
Rør natron i dejen, og vend derefter de piskede æggehvider i dejen.
Steg æbleskiver i en forvarmet æbleskivepande med fedtstof.
❝
Når æbleskiverne er bagte på den ene side, kan der, forinden de vendes, lægges enten lidt æblegrød, et stykke kogt æble eller rabarberkompot i hverFrk. Jensens Kogebog, 1901, kilde: Wikipedia.org