Der er hjælp at hente i kælderen

20. nov 2018

Der er hjælp at hente i kælderen

To beboere i Horsøparken i Hobro har startet en deleordning.

Foto: Det blev til et par Disney-film til Simon. Foto: Anne Mette Welling

Foto: Det blev til et par Disney-film til Simon. Foto: Anne Mette Welling

Der er dukket en del brugere op denne efterårs-torsdag. De har meget at vælge imellem: Tøj, møbler, CD’er, sko, køkkenudstyr, legetøj, tasker og meget andet.

Alle, der bor i de 130 husstande i Horsøparken i Hobro, kan i princippet få. Men det er mest for dem, som trænger. Varerne er sat til genbrug af dem, der har overskud.

Kontanthjælpsloftet

Sådan har det været i Horsøparken siden efteråret 2016.

“Da loftet over kontanthjælpen blev indført, tænkte jeg, det måtte ramme utroligt mange, som bor her. Vi har mange børnefamilier. Det varede heller ikke længe, inden jeg hørte om en enlig mor med tre børn, der mistede 3.500 kroner om måneden,” fortæller Mette Juul Nyholm.

“En dag havde jeg købt for meget hos slagteren. Jeg havde glemt, hvor meget jeg allerede havde i fryseren. Jeg kontaktede den enlige mor og spurgte, om hun ikke ville have det, jeg havde i overskud. Hun begyndte at græde. Og jeg fik et kæmpe knus,” fortsætter hun.

Mette Juul Nyholm blev dybt berørt af modtagelsen af sin gestus og tænkte, at det måtte kunne sættes i system.

Fungerer af sig selv

“Der må være mange, der har ting i overskud, som andre kan få glæde af. Jeg spurgte Hobro Boligforening, om ikke der even¬tuelt var et tomt kælderrum. Det var der. Så var det bare at sætte skilte op i opgangene med opfordring til beboerne om at aflevere det, de havde i overskud til vores ressourcebank,” fortæller hun.

Og “Ressourcebanken” blev navnet på den nye forsyningscentral. Succesen var så stor, at boligorgani-sa¬tionen måtte ryste op med endnu et rum – et endnu større rum.

“Det fungerer af sig selv. Beboere ringer eller skriver, hvis de har noget i overskud. De bærer det selv ned, og vi låser det så ind i rummet. Og folk kan henvende sig, hvis de mangler noget,” siger Mette Juul Nyholm.

Og modtagerne er meget taknemmelige.

“Her flytter blandt andre rigtig mange skilsmisseramte ind. De har ofte kun halvdelen af et hjem,” siger Mette Juul Nyholm.

AMW2661
I Horsøparken i Hobro deler beboerne i de 130 lejemål gerne ud af det, de har i overskud.
AMW2619
I dag deler Mette Juul Nyholm (tv.) arbejdet, som er forbundet med at drive “Ressourcebanken”, med Gitte Møller Espersen.
1