Bækkegården fik nye køkkener: “Jeg elsker det”

20. nov 2018

Bækkegården fik nye køkkener: “Jeg elsker det”

Beboerne i Bækkegården i Ølstykke var enige om, at de gerne ville have nye køkkener. Det kom bag på formand Marlene Bach og resten af bestyrelsen, hvor stort et arbejde det var.

Foto: Lejerne i Bækkegården kunne vælge mellem tre slags bordplader; Hvid, gråmeleret og mørk. Foto: Camilla Ropers og Privat

Foto: Lejerne i Bækkegården kunne vælge mellem tre slags bordplader; Hvid, gråmeleret og mørk. Foto: Camilla Ropers og Privat

“Det kan vel ikke være så svært!”
Sådan tænkte bestyrelsen, da ønsket om at sætte nye køkkener i boligforeningen Bækkegårdens lejligheder opstod.
Det var på et beboermøde, at ønsket om nye køkkener blev fremsat i 2015.

“Alle var for, og det blev vedtaget, at huslejen højst måtte stige med 500 kroner om måneden,” fortæller Marlene Bach.
Bækkegården, der ligger i Ølstykke på Sjælland, er en del af UBS Bolig. Driftschefen Pia Bakkestrøm fra UBS Bolig tog over og sendte opgaven i udbud, hvor Invita og VVS Andersen vandt.

“De blæste os helt om¬kuld: De havde målt alle lejligheder op og lavet tegninger over køkkenerne inden vores første møde med dem. Hovedhusets lejligheder er alle forskellige, så de havde allerede lavet et stort forarbejde,” fortæller Marlene Bach.

De lagde også vægt på, at det var med 20 års garanti og et design og nogle farver, som også er acceptabelt om 10-20 år.
Så var det vel bare at gå i gang, tænkte Marlene Bach.

Men så nemt var det ikke.

IMG 0736
De gamle køkkener var fra 1995.
Bakkegarden 03
Nok er alle køkkener ens, men så kan man jo sætte sig eget præg, som Marlene Bach her har gjort med sine stænkplader: "Jeg skulle jo have lidt sjov i køkkenet", som hun siger.
Bakkegarden 15
Marlene Bach foran hovedhuet med fem lejligheder fra 1918. I 1995 er der tilbygget 37 lejligheder og et fælleshus.
1

Mange timers arbejde

“Vi overvejede, om alle skulle have lov til at vælge deres eget køkken. Men vi endte med, at de skulle være ens. Det er nemmest på den lange bane. Vi gik efter et design, der var strømlinet og rengøringsvenligt,” fortæller Marlene Bach.

Hun sidder her i sit eget køkken og tilføjer med et smil:

“Der var meget at tage stilling til, og vi endte med ’det skal være nemt’-løsningen!”

Driftschefen Pia Bakkestrøm fra UBS Bolig havde ansvaret, og Marlene Bach arbejder selv som indkøber og er altså ikke uvant med rollen. Men blev alligevel overrasket over tidsforbruget:

“Der er så mange ting, man skal holde styr på. Der var tre slags bordplader at vælge imellem, og folk ringede og skrev, fordi der var så mange spørgsmål. Der opstod selvfølgelig også uforudsete ting, da de gamle køkkener var taget ned,” fortæller hun.

De fik et køkken til jul

I starten af oktober sidste år gik håndværkerne i gang og var færdige to dage før jul. Så havde alle beboerne i Bækkegården nyt køkken.
Fra beslutningen blev taget, om at der skulle nye køkkener ind, og til det var en realitet, var der gået lidt over to år. Selve udskiftningen gik dog ret hurtigt. For hver enkelt drejede det sig højst om et par uger, hvor man var uden sit eget køkken.

Selvom både Marlene og de to andre i bestyrelsen har lagt rigtig mange interessetimer i køkkenerne, så er hun glad for både sit eget – og for at det lod sig gøre:

“Det er en stor tilfredsstillelse. 99,9 procent af dem, der bor herude, er toplykkelige, og selv elsker jeg mit nye køkken bigtime!” 

FAKTA

Projektet har kostet knap 3,5 millioner kroner, men boligselskabet kunne ekstraordinært yde tilskud fra dispositionsfonden. Derfor er huslejen kun steget lidt.

De nye køkkener betyder, at huslejen stiger med 139 kroner til nu 5.911 kroner for den mindste toværelserslejlighed i Bækkegården. pr. måned på 222 kroner og ender på 8.477 plus forbrug.