På ferie i boligforeningens campingvogn

29. aug 2018

På ferie i boligforeningens campingvogn

Ulfborg-Vemb Boligforening har købt en campingvogn for at give lejerne mulighed for at holde en billig ferie i naturskønne omgivelser. Allerede nu er der venteliste for at bo i den.

Foto: Jens Bach

Foto: Jens Bach

Varmen har slået alle rekorder i år, og med mere end 70 officielle sommerdage har det været svært at komme på en god grund til at rejse sydpå.

For lejerne i Ulfborg­Vemb Boligforening i Vestjylland har det fra denne sommer været muligt at holde billig ferie i Danmark. Foreningens afdelingsbestyrelse har nemlig investeret i en campingvogn.

“Vi er en lille forening, der gerne vil tilbyde vores lejere nogle anderledes oplevelser. Vi er placeret i udkanten af landet, og derfor er vi nødt til at tænke alternativt, hvis vi vil lokke nye borgere til området,” ­siger Tinna Uhre, udlejningsassistent i Ulfborg-Vemb Boligforening.

Den hvide campingvogn er udstyret med et lille tekøkken og et smalt toilet.  I den ene ende er en rummelig stueafdeling, mens modsatte ende er indrettet som soveværelse til to voksne.

Vognen står placeret på Vedersø Klit Camping og  koster 1.200 kroner for to personer at leje den i en uge, hvilket dækker alt fra vand og strøm til minigolf og vandland. Det er omtrent 50 procent billigere, end det, almindelige campister betaler.

“Den første nye campist var en enlig mor med sin datter. De var så lykkelige over at komme på ferie, for det ville de normalt ikke have råd eller overskud til,” siger Tinna Uhre.

Eksotisk campist

Ulfborg-Vemb Boligforening har 293 lejemål, og beboer­sammensætningen er hoved­sageligt ældre mennesker og børnefamilier.

En af lejerne er ægteparret Poul og Maew Jensen. De er begge i slutningen af 50’erne og har været gift i fem år. Poul er chauffør i forsvaret, mens Maew ejer en lille sundhedsklinik i Ulfborg.

 

Det er ikke den sidste campingferie, vi har været på, det er helt sikkert
Poul Jensen, campist

På denne dag står solen højt på en skyfri himmel, og inden middag har termometeret rundet 25 grader. Over en let frokost i campingvognens fortelt fortæller ægteparret om, hvorfor de har valgt at tage en uges camping.

“Det er 46 år siden, at jeg var på campingferie. Dengang lovede jeg mig selv, at jeg aldrig skulle det igen, men nu bød denne mulighed sig, og vi har ikke fortrudt et sekund,” siger Poul Jensen.

Maew flyttede fra Thailand til Danmark for seks år siden, og livet som campist er en helt ny og uprøvet måde for hende at holde ferie på.

“På en campingplads kommer man hinanden ved på en helt anden måde, end vi gør i hverdagen. Alle er så hjælpsomme, og der er vand og strand tæt på,” siger Maew Jensen.

Campingpladsen er placeret i naturrige omgivelser tæt på Vesterhavet og de store sandstrande.

Fuldt booket

Campingpladsen ligger 300 meter fra klitterne ved Vesterhavets sandstrande, og knap 15 km fra Ulfborg. Der er allerede rift om campingvognen, som blev ­booket fire ud af de seks første uger. Her, et par må­neder efter købet, er der venteliste til at bo i camping­vognen.

Poul og Maew har nu været på pladsen i en uge, og snart går turen hjem til hverdagen i Ulfborg. Ægteparret håber dog på at komme tilbage igen næste år.

“Det er ikke den sidste campingferie, vi har været på, det er helt sikkert,” siger Poul Jensen, inden Beboerbladet forlader ægteparret og lader dem nyde det sidste af ferien i fred.