Det er dæleme svært at forstå

15. maj 2017

Det er dæleme svært at forstå

Michael Madsen kæmper med brevene fra Udbetaling Danmark om familiens boligstøtte. Han synes, de er svære at læse og -forstå. En ekspert i offentlig kommunikation giver ham ret.

Foto: Simon Jeppesen

Foto: Simon Jeppesen

Familien Madsens boligstøtte svinger med op imod 2.600 kroner om måneden, fordi sønnen, Robert Madsen, har fritidsjob ved siden af gymnasiet.

Men oveni de økonomiske problemer, det giver, kæmper Michael Madsen voldsomt med at forstå brevene med beregningerne fra Udbetaling Danmark. Han er ordblind og har ingen uddannelse.

Det er dæleme svært at forstå. Jeg bruger over ti timer om måneden på de breve,” siger han.

Robert Madsens arbejde en uge i Djurs Sommerland i efterårsferien kostede familien omkring 1.600 kroner, og det betød, at familien helt hen i april igen fik brev om det med 12 sider med beregninger.

Det går én på psykisk, når man ikke ved, hvad man har at leve for næste måned. Og når der sker fejl, så er det os, der får efterregningerne,” siger Michael Madsen.

Læs også: Den store guide til boligstøtte

Breve giver skænderier

Michael Madsen og Roza­lia Madsen er begge på førtidspension og får derfor udbetalt det samme hver måned. De slås stadig sammen med retshjælpen med klagesager i Ankestyrelsen fra tidligere års boligstøtte, hvor Rozalias indtægt var gået ind forkert.

Det gav dem også sidste år en efterregning, som de har fået lov at betale af med 100 kroner om måneden, så det vil tage fem år. Men familien har ikke råd til mere, så længe sønnen arbejder.

Det giver skænderier i familien, fordi Michael Madsen bliver stresset over de for ham helt uigennemskuelige beregninger og den svingende økonomi.

Vi var lige nået ned, hvor vi var gældfri, og så kom der brev med en efterregning,” siger han. 


Beboerbladet nr. 2 - 2017